Autorul masacrului de la Perla, soldat cu 2 morți și 8 răniți: „Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele și de unde o să ies într-o zi și o să fiu reintegrat”

Autorul masacrului de la Perla, soldat cu 2 morți și 8 răniți: Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele și de unde o să ies într-o zi și o să fiu reintegrat
Publicat: 03/09/2012, 15:37
Actualizat: 11/02/2019, 14:52

Gheorghe Vlădan, bărbatul judecat pentru masacrul de la Perla din martie, a declarat, luni, în fața instanței, că își regretă faptele și că, după ispășirea pedepsei pe care ar urma să o primească, va încerca să se revanșeze față de victimele sale

Vlădan a fost adus în fața judecătorilor Tribunalului București pentru verificarea legalității mandatului său de arestare preventivă.

Cu această ocazie, au fost audiați mai mulți martori, atât din rândul celor răniți, cât și apropiați ai celor două femei ucise, Felicia Vlădan, soția atacatorului, și casiera Mariana Bendre.

În timpul procesului, un prieten al familiei Bendre, care a venit în calitate de martor, a povestit cât l-a costat pe soțul casierei ucise moartea nevestei sale. Martorul Vasile Geantă a spus că, din ziua în care trupul casierei ucise a fost ridicat de la INML și până sâmbăta trecută, când i-a făcut parastasul de șase luni, Cornel Bendre a cheltuit sume importante de bani. Martorul a explicat că, la INML, văduvut casierei a achitat 400 de lei, coșciugul și crucea din lemn au costat, în total 2.800 de lei, preoții au fost plătiți cu 550 de lei, clopotarul – cu 50 de lei, femeia care a îngrijit cadavrul a fost remunerată cu 200 de lei, masa la restaurant de după înmormântare a costat 3.600 de lei, crucea de marmură montată ulterior a costat 2.000 de lei, în timp ce, pentru ultimul parstas, cel de sâmbătă, la care au fost invitate 32 de persoane, a trebuit să scoată din buzunar 2.500 de lei.

La finalul audierilor de martori, Vlădan a ținut să ia cuvântul și a mărturisit, în fața instanței, că își regretă faptele și a cerut să fie condamnat. „Nu sunt aici să cer clemență. Vreau să-mi exprim părerea de rău față de victime și față de familia mea”, a spus Gheorghe Vlădan.

Vlădam a mai afirmat că a văzut imaginile surprinse de camerele de luat vederi din coaforul de la Perla și nu înțelege ce l-a apucat atunci când a scos arma și a început să tragă. „Când văd imaginile, nu găsesc un răspuns pentru ce s-a întâmplat. La început, i-am spus soției mele: «Bine draga mea, plec». Apoi, văd cum o doamnă mă conduce afară, de mână. Nu înțeleg ce mi s-a întâmplat ulterior”, a spus Vlădan.

Inculpatul a adăugat că, indiferent ar spune, cuvintele nu sunt de ajuns și își dorește să poată face ceva concret pentru victimele lui. „Sunt vinovat. Sunt într-o altă lume, în care încerc să-mi duc zilele și de unde o să ies într-o zi și o să fiu reintegrat în societate. Tot atunci, o să mă revanșez față de victimele mele”, a declarat Gheorghe Vlădan.

La 5 martie, Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta unui coafor de la Perla unde lucra soția lui, care voia să divorțeze de el. Aceasta și casiera coaforului au fost ucise, iar șase persoane au fost rănite.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Deșeurile descoperite de poliţişti la frontieră s-au dublat în 2024