O echipă de bucătari ai restaurantului administrat de Primăria Cluj-Napoca va prepara, duminică, o mămăligă de peste 200 de kilograme, cu brânză și jumări, la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, etapa Polus, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vișan, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că mămăliga va fi preparată de către o echipă formată din zece bucătari.
„Pentru etapa Polus din cadrul Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber o echipă de zece bucătari ai restaurantului Primăriei Cluj-Napoca va pregătit o mămăligă gigant cu brânză și jumări, într-o tavă de aproape trei metri lungime. Aceasta va avea peste 200 de kilograme și vom folosi 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză de burduf și 30 de kilograme de cașcaval și 10 kilograme de jumări, făcute după o rețetă proprie. Vom cere și omologarea ca record național a mămăligii uriașe”, a spus Vișan.
Etapa Polus a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber va avea loc între 7 și 9 septembrie, la Cluj-Napoca.