Victor Pițurcă a prins gustul victoriei: Din meciurile cu Olanda și Turcia vreau șase puncte

Victor Pițurcă a prins gustul victoriei: Din meciurile cu Olanda și Turcia vreau șase puncte

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, că reprezentativa României și-a îndeplinit obiectivul pentru cele două partide, cu Andorra și Estonia, obținând șase puncte, iar pentru „dubla” cu Turcia și Olanda din octombrie își dorește maximum de puncte.

„Am reușit ce ne-am propus. Până la urmă s-a terminat foarte bine, scorul e confortabil, deși golul trei a venit foarte târziu. Poate și oboseala a făcut să marcăm al treilea gol târziu, dar eu sunt mulțumit. La fel ca și după meciul cu Estonia le dau 10 plus băieților mei. Nu am cum să le dau altă notă. Jocul a fost bun. Ne-au interesat punctele. Avem speranțe că putem câștiga și cu Turcia și Olanda”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă a afirmat că deși își dorește șase puncte în meciurile cu Turcia și Olanda, s-ar mulțumi și cu trei. „Pentru noi era foarte bine să nu câștige turcii, așa ne așteaptă un meci teribil la Istanbul. E foarte bine că Olanda a bătut în Ungaria. Eu îmi propun șase puncte în aceste două meciuri. Dacă o să câștigăm trei tot e bine, iar dacă vor fi doar două, iarăși e foarte bine. Am spus-o și o mai repet, suntem outsideri în aceste două meciuri. Ăsta este adevărul, suntem sub valoarea lor, chiar dacă nouă românilor ne place să ne dăm mari”, a completat Pițurcă.

Selecționerul s-a declarat supărat de accidentările lui Bogdan Lobonț și Ciprian Marica. „Din păcate avem doi jucători importanți accidentați, Lobonț și Marica. Sper să nu aibă nimic grav. Mâine vom afla exact diagnosticul”, a adăugat Pițurcă.

Întrebat de ce echipa României a avut destul de târziu ocazii împotriva Andorrei, Pițurcă a răspuns: „Se poate întâmpla să nu ai ocazii. Ce, suntem Olanda? Nu, noi nu suntem Olanda. Credeți că e așa simplu? Fotbalul nu e așa de ușor în fața unor echipe mai slab cotate din punct de vedere valoric. E greu să joci atunci când nu ești concentrat și nu ești conectat la ce se întâmplă pe teren”.

Deși i-a plăcut atmosfera din tribune, Pițurcă s-a arătat deranjat că mijlocașul Cristian Tănase a fost huiduit de fani. „Mi-a plăcut atmosfera din tribune, nu și faptul că anumiți jucători au fost luați în colimator de suporteri. Fanii trebuie să înțeleagă faptul că și jucătorii sunt oameni. Am vorbit cu Tănase, era marcat de faptul că a fost fluierat, dar asta e situația. Și noi după ce am câștigat Cupa Campionilor cu Steaua eram apostofați atunci când nu prindeam o zi bună. Lumea, și eu, aștept mult mai mult de la Tănase, dar îl înțeleg, pentru că la rândul meu am trecut prin astfel de momente. Oricum nu numai el nu a jucat la turație maximă azi, au fost mai mulți jucători”, a menționat Pițurcă.

Victor Pițurcă a mai spus că se va baza pe serviciile atacantului Adrian Mutu dacă acesta va fi în formă. „Dacă e într-o formă fizică optimă ne poate ajuta în următoarea dublă cu Turcia și Olanda. Dacă va fi titular la Ajaccio, probabil vom putea conta pe el. Cum să nu mă gândesc la un jucător ca Mutu?”, a conchis Pițurcă.

Echipa națională a României a învins, marți, pe Arena Națională, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa Andorrei, în cel de-al doilea meci susținut în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partidei au fost marcat de Torje ’29, Lazăr ’44, Gomes ’90+1 autogol și Maxim 90+3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...