Avocatul fostului edil, Gheorghe Mateuț, a anunțat, la termenul de luni, că a formulat recurs față de sentința de menținere în arest a clientului său, pronunțată vineri de Curtea de Apel Târgu Mureș, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Recursul formulat urmează să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție, judecătorul Floare Găzdac declarând, tot la termenul de luni, că instanța de la Târgu Mureș va trimite dosarul marți către instanța supremă.
La termenul de luni de la Curtea de Apel Târgu Mureș au fost audiați zece martori, majoritatea angajați la Primăria și Poliția Locală din Cluj-Napoca. Toți au declarat că au fost implicați în diverse faze ale derulării contractelor legate de salubrizarea orașului și că asupra lor nu s-au făcut niciun fel de intervenții.
Unii martori au dat declarații referitoare la o sesizare depusă de Rosal, referitoare la creșterea tarifelor de depozitare, rămasă nerezolvată. Martorii au spus la termenul de luni că aceasta a fost repartizată greșit, inițial Serviciului Tehnic, Reparații Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilități Public din cadrul Primăriei, și nu Serviciului Juridic, după care angajații au uitat de ea, deoarece sunt foarte puțini.
Totodată, martorii au dat declarații și despre contestațiile legate de amenzile pe care le primeau Rosal și Compania de Salubrizare Brantner Vereș S.A, în urma plângerilor formulate de cetățeni. Martorii au spus că, în cazul a peste 40 de contestații referitoare la sancționarea celor două firme, acestea nu au fost trimise la instanță spre soluționare decât după câteva luni, însă legea nu prevede sancțiuni în legătură cu această situație. Toți martorii angajați la Serviciul Evidența Persoanelor, Baze de Date, Juridic și Relații Publice au negat că întârzierea trimiterii contestațiilor la instanță ar fi avut vreo legătură cu fostul primar.
Un nou termen pe fond în acest dosar a fost stabilit de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru data de 15 octombrie.
Vineri, Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, ca nefondată, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.
Sorin Apostu și omul de afaceri Călin Stoia au fost arestați preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.
Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influență în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) și primire de foloase necuvenite.
Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereș S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participație improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).
Sorin Apostu a demisionat din funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la Registratura Primăriei.