Soția lui Duckadam: Se simte bine după operație, a coborât la marginea patului, a mâncat ceva ușor

Soția lui Duckadam: Se simte bine după operație, a coborât la marginea patului, a mâncat ceva ușor
Soția lui Helmuth Duckadam a declarat, miercuri, că starea soțului ei după operație este bună, a coborât la marginea patului și chiar a mâncat ceva ușor.
Publicat: 26/09/2012, 12:21
Actualizat: 10/02/2019, 11:06

Soția lui Helmuth Duckadam a declarat, miercuri, că starea soțului ei după operație este bună, a coborât la marginea patului și chiar a mâncat ceva ușor.

„Se simte bine, a trecut noaptea cea mai grea, dimineață a reușit să mănânce ceva ușor, suntem mulțumiți și încrezători”, a spus soția lui Duckadam, la ieșirea din spital.

Medicii sunt optimiști în privința evoluției postoperatorii a lui Duckadam.

Președintele de onoare al FC Steaua București, Helmuth Duckadam, a fost operat, marți, la Spitalul de Urgență Floreasca de către o echipă condusă de medicul Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Operația a durat aproape nouă ore și a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau și două stenturi de la operații mai vechi, precum și montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

„A fost o operație lungă, dificilă. Am scos toate improvizațiile care au fost făcute la nivelul membrului superior. Așteptăm evoluția pentru această noapte”, declara medicul Șerban Brădișteanu.

Întrebat de ce operația a durat atât de mult, medicul a explicat: „A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism abolut gigant și niște stenturi trombozate și puse în poziții nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operație dificilă tehnic. Nu se putea face altfel decât din aproape în aproape, pentru că totul era fibrozat, stenozat. Am încercat să rezolvăm radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat”.

Potrivit lui Brădișteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura săptămâni. „Depinde și de dânsul, să vedem, așteptăm evoluția ulterioară. (…) Sper să se recupereze rapid, pentru că este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul stă neașteptat de bine. Bănuiesc că nici nu a fost conștient de gravitate. El a fost cel mai optimist”, a mai spus medicul.

Șerban Brădișteanu a adăugat că Duckadam va urma un tratament anticoagulant și, de asemenea, va trebui scăzut colesterolul. Medicul a precizat că pacientul este și „ușor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui să se îngrijească, fără discuție”, a precizat medicul.

Operația a fost programată inițial pentru luni, însă pentru că au fost descoperite noi leziuni în urma unei investigații angio-RMN, s-a impus amânarea cu o zi a intervenției.

Fostul portar a fost internat în 19 septembrie la Spitalul de Urgență Floreasca, fiind supus unor investigații complexe, în vederea intervenției chirurgicale.

Diagnosticul pus inițial de medici în cazul Duckadam a fost insuficiență arterială acută la brațul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă așa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. Totodată, a existat riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă și să se îndrepte către inimă, spuneau specialiștii.

Intervenția chirurgicală era absolut necesară în cazul fostului portar, din cauza deformării brațului, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimetri, care conținea în interior multiple cheaguri de sânge. Acest lucru a cauzat o inflamație mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, și structuri nervoase. Medicii spuneau că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.

Helmuth Duckadam a fost internat, în 7 septembrie, la Secția de Chirurgie Cardiocasculară din Constanța cu diagnosticul „insuficiență arterială acută la antebrațul drept”. Acesta a fost externat o zi mai târziu, după ce a suferit un intervenție la antebraț. La mai puțin de o săptămână, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală.

Duckadam avea această suferință încă din 1986, la doar două luni după ce a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua a suferit o operație de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timișoara.

Duckadam a mai câștigat cu Steaua două titluri de campion și o Cupă a României. A jucat 133 de meciuri în prima ligă și a avut două selecții la echipa națională.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Un bărbat a îngropat 5 cufere cu comori de peste 2 milioane de dolari și...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani. Artistul a avut tot mai multe probleme...
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era...
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi: "Preţurile se...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar...
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne...
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
Cezar Ouatu, reacție după moartea lui Gabriel Cotabiță: "Unul din momentele care-mi vor rămâne bine...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Hattie McDaniel, prima persoană de culoare recompensată cu Oscar. „Am făcut ce am putut. Restul…am...