Prima pagină » Știri » DNA: 33 de inculpați, condamnați definitiv în dosare de corupție, în perioada august-septembrie

DNA: 33 de inculpați, condamnați definitiv în dosare de corupție, în perioada august-septembrie

Un număr de 33 inculpați în dosare de corupție instrumentate de procurorii anticorupție, printre care un director de administrație financiară, un director APIA și un șef de autoritate rutieră, au fost condamnați definitiv, în august-septembrie, prin 20 hotărâri judecătorești, potrivit DNA.

Un număr de 33 inculpați în dosare de corupție instrumentate de procurorii anticorupție, printre care un director de administrație financiară, un director APIA și un șef de autoritate rutieră, au fost condamnați definitiv, în august-septembrie, prin 20 hotărâri judecătorești, potrivit DNA. 

„În cursul lunile august – septembrie 2012, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 20 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 33 de inculpați, din care: un director de administrație financiară, un director APIA, un șef de autoritate rutieră, doi avocați, un ofițer de poliție, un ofițer de jandarmi, doi comisari de protecția consumatorilor, doi comisari de gardă financiară, un controlor vamal, un inspector de finanțe publice, un referent APIA, 12 administratori de societăți comerciale, etc. la pedepse cuprinse între 11 ani închisoare și un an închisoare cu suspendare. Facem precizarea că luna august a coincis cu perioada de vacanță judecătorească”, se arată într-un comunicat de marți al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

La 16 august, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia Tribunalului Dolj de condamnare a lui Răducu Sergiu Drăgancea, director executiv la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul județean Dolj, la patru ani de închisoare pentru luare de mită, în formă continuată.

În 10 septembrie, tot instanța supremă a decis condamnarea lui Nicolae Jurj, șef la Agenția teritorială Autoritatea Rutieră Română (ARR) Satu Mare, la doi ani închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de încercare de șase ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Un alt exemplu este cel din 26 septembrie, când ICCJ a hotărât condamnarea inculpatei Ilonei Piroșka, director al Administrației Financiare Timișoara, la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență, luare de mită și o infracțiune informatică prevăzută în Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

În perioada august-septembrie, cei mai mulți ani de închisoare i-a primit, prin decizie definitivă a instanței, cetățeanul georgian Levan Lomidze, asociat și administrator al unei societăți comerciale, condamnat de Curtea de Apel București la 11 ani de închisoare pentru două infracțiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

Citește și