Prima pagină » Știri » ACCIDENTUL provocat de ȘERBAN HUIDU. Autoturismul Dacia Logan lovit de mașina lui Huidu s-a rotit de două ori în aer. DECLARAȚIILE MARTORILOR

ACCIDENTUL provocat de ȘERBAN HUIDU. Autoturismul Dacia Logan lovit de mașina lui Huidu s-a rotit de două ori în aer. DECLARAȚIILE MARTORILOR

ACCIDENTUL provocat de ȘERBAN HUIDU. Autoturismul Dacia Logan lovit de mașina lui Huidu s-a rotit de două ori în aer. DECLARAȚIILE MARTORILOR
Este CAZUL pentru care a primit închisoare...

UPDATE Brașov: Vina pentru producerea accidentului revine în totalitate lui Huidu – motivare

Vina pentru producerea accidentului în care a fost implicat Șerban Huidu, soldat cu moartea a trei persoane, aparține „în totalitate” fostului realizator TV, a cărui mașină a ajuns pe contransens nu în urma unui derapaj, ci pentru că el s-a întors către copiii săi aflați pe bancheta din spate.

Potrivit motivării sentinței Judecătoriei Brașov, „instanța a apreciat că revine în totalitate inculpatului culpa în producerea accidentului, accident care nu putea fi evitat decât de inculpatul Șerban Huidu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, din cuprinsul expertizei criminalistice făcută de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice Brașov a reieșit că autoturismul Mercedes Benz ML 350 condus de Huidu „nu a intrat pe contrasens urmare a derapării, în condițiile în care viteza probabilă cu care s-a intrat în curbă era inferioară vitezei care ar fi condus la derapare”.

Conform motivării, mașina condusă de Șerban Huidu a intrat pe contrasens întrucât fostul realizator TV a pierdut din raza vizuală șoseaua, întorcând pentru câteva secunde capul spre bancheta din spate, unde se aflau cei doi copii ai săi și bona acestora.

„Această teză este susținută de probatoriul testimonial administrat, martora Cristina Maria Huidu precizând că în momentele imediat anterioare accidentului era, la rândul său, întoarsă în spate. De asemenea, martora a precizat că autoturismul Mercedes Benz ML 350 rula cu o viteză aproximativă de 70 km/h, menționând că a observat că în momentul impactului roțile acestuia nu erau virate, realizând acest aspect după felul în care autoturismul a ieșit din curbă”, se arată în motivarea sentinței Judecătoriei Brașov.

De altfel, și procesul-verbal de cercetare la fața locului a confirmat că autoturismul de teren a fost găsit perpendicular pe axul drumului pe sensul opus de mers.

„În consecință, pierzând din raza sa vizuală partea carosabilă, inculpatul nu a virat suficient pentru a păstra autoturismul pe banda sa, mașina pătrunzând pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu autoturismul marca Dacia Logan”, se mai arată în documentul citat.

Judecătorii au considerat că vina lui Huidu „se apropie totuși de pragul minim, fiind în situația paradoxală în care un nivel relativ redus de culpă a determinat consecințe extrem de grave”.


Autoturismul Dacia Logan lovit de mașina condusă de fostul realizator TV Șerban Huidu, condamnat la închisoare cu suspendare în urma accidentului din octombrie 2011, soldat cu trei morți, s-a rotit de două ori în aer, potrivit declarațiilor martorilor incluse în motivarea Judecătoriei Brașov.

Potrivit declarațiilor martorilor incluse în motivarea sentinței Judecătoriei Brașov, instanță care, în iunie, l-a condamnat pe Șerban Huidu la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, autoturismul Dacia Logan în care se aflau trei persoane – Ștefan Lungu Balog, Magda Drăghici și Ioan Garbis – s-a rotit de două ori în aer în urma impactului cu mașina de teren condusă de fostul realizator TV, apoi a căzut pe carosabil.

Astfel, o femeie care se afla la volanul unui autoturism Renault Trafic care se deplasa în spatele Daciei Logan a relatat că în 16 octombrie 2011, în jurul orei 11.00, a plecat din municipiul Brașov spre municipiul Constanța, iar la un moment dat, pe drum, s-a uitat la vitezometru și a observat că circula cu 70 km/h, fiind depășită regulamentar de un autoturism Dacia Logan roșu, care a intrat apoi pe banda sa.

Ea a mai spus că deși afară ningea carosabilul nu era acoperit cu zăpadă, ci doar cu mâzgă, nu aluneca, iar temperaturile erau pozitive, se mai arată în motivarea instanței.

„După ce au început să urce, urmând o curbă la stânga, a observat ieșind brusc pe sensul său de mers un autoturism de teren care circula din sens opus și care s-a izbit frontal cu autoturismul de culoare roșie, care circula în fața sa și pe care, deși a depășit-o, nu l-a pierdut din câmpul vizual. Martora a declarat că percepția sa a fost că autoturismul de teren care a venit de pe contrasens a ieșit în decor, în partea stângă a sensului lui de deplasare, observându-l ieșind drept, fără a schița vreun viraj. În urma impactului martora a observat cum autoturismul de culoare roșie a fost ridicat aproximativ la înălțimea mașinii în care se afla și s-a rostogolit în aer, moment în care a frânat și a așteptat ca acesta să cadă”, se mai precizează în documentul citat.

De asemenea, o altă martoră, aflată în mașina Renault Trafic a spus, potrivit motivării, că „autoturismul de teren a venit drept spre sensul lor de mers, neîncercând să revină pe bandă, după care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan de culoare roșie care s-a rotit de două ori în aer, după care a căzut în afara părții carosabile, pe partea dreaptă a sensului lor de mers”.

La rândul său, Șerban Huidu a declarat magistraților că în dimineața de 16 octombrie 2011, drumul nu era aglomerat, nu se circula în coloană pe niciunul din sensurile de mers, iar afară fulguia, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă.

El se deplasa dinspre Predeal spre Brașov, în mașina sa aflându-se soția sa, cei doi copii minori și bona acestora. În fața lui circula un autoturism Volvo, condus de cumnatul lui. Când a ajuns în zona localității Timișul de Sus, la începutul unei pante, înainte de o curbă la dreapta, a simțit că autoturismul pe care îl conducea a început să derapeze și să intre pe contrasens și, deși a încercat să readucă autoturismul pe traiectoria inițială, nu a reușit, ciocnindu-se cu un autoturism de culoare roșie care circula din sens opus.

„Inculpatul a menționat că nu poate preciza viteza de rulare a autoturismului pe care îl conducea și nici nu poate aprecia viteza autoturismului care venea din sens opus și cu care a intrat în coliziune. Inculpatul a mai precizat că, anterior accidentului, soția sa s-a întors în spate către copii, moment în care crede că s-a uitat și el spre soția sa, fără însă a pierde din câmpul vizual drumul”, se arată în motivarea sentinței.

În iunie 2012, fostul realizator TV Șerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morți, în octombrie 2011, a fost condamnat de Judecătoria Brașov, la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Atât procurorii, cât și avocații familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la închisoare cu executare, în timp ce avocații fostului realizator TV au solicitat circumstanțe atenunante și o pedeapsă neprivativă de libertate.

La primul termen al procesului, care a avut loc la Judecătoria Brașov, soția și fiul uneia dintre victime, Ștefan Lungu Balogh, au cerut daune în valoare totală de 400.000 de euro. Soția și fiul lui Ștefan Lungu Balogh s-au constituit părți civile diferite în acest proces, cerând fiecare, drept daune morale, câte 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Drăgici, a solicitat ca fostul realizator TV să îi acorde daune morale și materiale de 400.000 de euro.

La jumătatea lunii mai, Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morți produs în octombrie 2011 zona localității Timișul de Sus din județul Brașov.

În urma accidentului provocat de Huidu și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Șerban Huidu circula dinspre Capitală spre Brașov, iar la ieșirea din localitatea Timișul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în mașină împreună cu soția sa, cu cei doi copii în vârstă de doi și patru ani și cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului mașina condusă de Șerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condițiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, și a intrat total pe contrasens.

„Huidu putea preveni producerea accidentului dacă și-ar fi păstrat banda de circulație. Starea de pericol s-a declanșat în momentul în care Șerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.

Expertiza stabilește că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea mașina condusă de Șerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce șoferul celeilalte mașini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect și n-a tăiat curba, mașina vedetei TV apărându-i brusc în față. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.

După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legiști au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Brașov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011 când a produs accidentul rutier din Timișul de Sus.

În 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Șerban Huidu a anunțat că nu va mai prezenta emisiunea „Cronica Cârcotașilor” de la Prima TV și că se retrage din viața publică.

Citește și