Bărbatul care a intrat înarmat cu un topor într-un oficiu poștal din cartierul Drumul Taberei din Capitală și complicele lui au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, miercuri, de instanța Judecătoriei Sectorului 6.
Florin Niedbala a intrat, marți, în Oficiul Poștal nr. 23 din strada Romancierilor, înarmat cu un topor și un cuțit cu lama de 20 de centimetri, a amenințat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat și o femeie și a distrus mai multe bunuri.
Niedbala este urmărit penal pentru amenințare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind reținut marți.
Anchetatorii au stabilit că Niedbala a fost ajutat de un bărbat, acesta fiind reținut, în noaptea de marți spre miercuri.
Procurorii au cerut, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi. Instanța Judecătoriei Sectorului 6 a admis cererea procurorilor și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.
Deciziile de arestare preventivă pot fi contestate de cei doi la Tribunalul București.
Florin Niedbala a intrat, marți, în jurul orelor 10.00, în Oficiul Poștal nr. 23 din Sectorul 6, înarmat cu un cuțit și un topor, cerând ca la fața locului să vină reprezentanții mass-media „pentru a-și exprima public o serie de nemulțumiri personale”, potrivit Poliției Capitalei.
În momentul în care Niedbala era la intrarea în oficiul poștal și le spunea jurnaliștilor care sunt cererile lui, polițiștii bucureșteni au intervenit și l-au imobilizat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Sebastian Mierliță, care este și procuror de caz, s-a stabilit că Florin Niedbala a venit în Capitală în 28 octombrie și s-a cazat la un hotel. O zi mai târziu, Niedbala a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poștal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat, marți, înarmat cu un topor și un cuțit cu lama de 20 de centimetri, a amenințat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat și o femeie și a distrus mai multe bunuri.
Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.
Sebastian Mierliță a mai spus că, din investigațiile de până acum, nu a rezultat că bărbatul ar avea probleme medicale de natură psihiatrică.
Florin Niedbala cerea „alipirea României de Moldova” și „taxe ca în Italia”, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.
Potrivit surselor citate, Florin Niedbala le-a spus polițiștilor despre o rețetă secretă de a fabrica aur pe care ar deține-o. Niedbala a povestit că a sunat la mai multe instituții ale statului, pentru a comunica „soluția lui de a scoate România din criză”, însă nu a fost băgat în seamă de nimeni.
Anchetatorii au stabilit că Florin Niedbala a fost ajutat de un bărbat să vină în București și să comită fapta.
La scurt timp după producerea incidentului din oficiul poștal din Sectorul 6 al Capitalei, complicele lui Niedbala s-a speriat și a fugit la Vâlcea.
După ce a fost identificat de polițiști, bărbatul a fost prins marți seară și adus pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 unde, spun sursele citate, acestuia i s-a probat participarea la faptă și a fost reținut pentru 24 de ore.
Potrivit procurorului de caz, acesta îl cunoștea de mulți ani pe Niedbala, cei doi fiind prieteni apropiați. Complicele ar fi refuzat inițial să se implice, la insistențele susținute ale lui Niedbala bărbatul a cedat și a acceptat să-l aducă la București pentru comiterea faptei.