Prima pagină » Știri politice » Fost candidat PPDD la Primăria Buzău acuză că a dat bani la partid fără să-i fi fost făcută campanie

Fost candidat PPDD la Primăria Buzău acuză că a dat bani la partid fără să-i fi fost făcută campanie

Fost candidat PPDD la Primăria Buzău acuză că a dat bani la partid fără să-i fi fost făcută campanie
Fostul candidat al PPDD la Primăria Buzău Andrei Barac susține că a dat la partid sute de mii de lei, fără chitanță, și că liderul organizației județene ar fi vândut locurile de consilier local obținute la alegerile din iunie, însă acesta respinge acuzațiiile și spune că PPDD e "amărât și sărac".

Fostul candidat al PPDD la Primăria Buzău Andrei Barac susține că a dat la partid sute de mii de lei, fără chitanță, și că liderul organizației județene ar fi vândut locurile de consilier local obținute la alegerile din iunie, însă acesta respinge acuzațiiile și spune că PPDD e „amărât și sărac”.

Andrei Barac, candidatul PPDD la Primăria Buzău la alegerile din iunie, a declarat, joi, într-o conferință de prescă, că după scrutinul din vară, liderul organizației județene a partidului, Eduard Dumitrașcu, ar fi retras sprijinul mai multor membri ai formațiuni, apoi i-a exclus din listele de consilieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barac susține că, ulterior, locurile au fost vândute pe sume importante, aceasta fiind „strategia” PPDD de a se îmbogăți.

„După ce au obținut 17.000 de voturi grație buzoienilor, Eduard Dumitrașcu a exclus din partid, la Buzău, vreo 20 de persoane. A desființat practic organizațiile locale ceea ce pentru mine a fost un mare semn de întrebare. Dacă eu eram singurul exclus mi-aș fi pus problema că am eu o problemă de comunicare cu el, dar au fost 20 excluși și câteva mii din toată țara. E evident că a fost o strategie internă, să adune un procent de voturi care să atragă încrederea electoratului după care au renunțat la candidați, au vândut locurile de consilier. Și locul meu a fost vândut unui om în stare de orice mai puțin de politică și de viață socială civilizată. Ei vor să câștige locuri în consilii locale și acum în Parlament pentru a se îmbogăți. Au sustras 10-20 de miliarde de lei vechi, în acest mod, numai de la Buzău, bani care au fost folosiți după bunul plac al lui Dumitrașcu”, a declarat Andrei Barac.

Andrei Barac a intrat în conflict cu liderul PPDD Buzău chiar după alegerile locale din vară. Atunci, Barac, dar și alți membri ai PPDD Buzău, au rămas fără sprijin politic și au fost excluși din listele de consilieri. Încă de atunci, Barac a acuzat că deși a contribuit cu sume importante în campania electorală, bani donați partidului, odată ales consilier nu a mai fost lăsat să își exercite mandatul.

De asemenea, Andrei Barac a spus, în conferința de presă, că în momentul în care s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria Buzău pe listele PPDD a dat partidului circa 40.000 de lei, fără să-i fi fost dată chitanță sau făcută campanie.

„Nu am știut ce mă așteapă, mi-au luat banii, nu mi-au dat chitanță motivând că nu au chitanțier. Le-am dat banii pe încredere, când am văzut că nu-mi fac materiale de campanie, că m-au păcălit și cu banere și cu prezența la OTV, am băgat iar mâna în buzunar și am cheltuit în total 900 de milioane de lei vechi, 400 de milioane și-au băgat ei în buzunar, iar restul am dat eu să-mi fac campanie. Le-am dat în mână banii, nu primeau decât cash, că nu aveau cont, chitanțier. I-am dat lui Dumitrașcu, cel care se ducea cu Diaconescu să verifice Oltchimul. Acum, n-am cui să cer banii, nu vor să stea de vorbă cu mine, dar am dovezi că le-am dat banii, și că locul de consilier a fost vândut”, a spus Barac.

La rândul său, președintele PPDD Buzău, Eduard Dumitrașcu, respinge toate acuzațiile și spune că Barac a contribuit în campania electorală doar cu 10.000 de lei, nu cu 90.000 de lei, așa cum susține fostul candidat.

De asemenea, Dumitrașcu a spus că Barac a fost exclus din partid pentru că ar fi colaborat cu adversarii și ar fi făcut campanie pentru candidatul USL la funcția de primar al municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

„Sunt niște acuzații normale pentru că și-au dat seama că PPDD este un pericol pentru ei, că va fi viitorul partid care va face Guvernul. Sunt atacuri la baionetă din partea Opoziției și a Puterii, atacuri care cu siguranță vor continua, atacuri la care mă aștept și pentru care mă pregătesc. Cât despre domnul Barac, e un bătrânel simpatic, care în campania pentru locale, spre sfârșitul perioadei a făcut publicitate contracandidatului său fără voia mea. A dat bani la partid vreo 10.000 de lei, donație la partid, în campania de la locale. El acum este exclus de drept din PPDD Buzău și normal că și-a pierdut și dreptul de a ocupa un loc în Consiliul Local. A făcut o contestație la Comisia de Etică și Litigii a partidului, iar contestația se judecă. Ca să prelungească acest scandal nu s-a prezentat la nicio convocare, tergiversează lucrurile”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Eduard Dumitrașcu.

De asemenea, liderul PPDD Buzău a afirmat că partidul din care face parte este „amărât și sărac”, precizând însă că se bucură de numeroase donații.

„Mă aștept acum ca toți membrii PPDD să fie numiți cei mai proști, răi și nenorociți, că ar trebui arestați. Asta se întâmplă acum când au văzut ultimele sondaje. Posturile de consilieri nu s-au vândut nici pe bani puțini, nici la kilogram. Acest partid e un partid amărât, sărac, dar cu oameni inimoși care și-au pus parte din averi la bătaie pentru aceste alegeri. Există mulți oameni care au donat bani pentru alegeri”, a spus Dumitrașcu.

Fostul lider al PPDD Bistrița-Năsăud Octavian Seciu a fost audiat, miercuri, la DNA Cluj, după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaților. Ulterior, Seciu a fost reținut pentru luare de mită.

Gândul a reușit să negocieze, prin intermediul personajului fictiv Călin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PPDD într-un colegiu din Bucureșt, Popescu fiind sunat personal de Dan Diaconescu și ajungând să negocieze cu șeful filialei din Capitală și aflând că „taxa” este de 50.000 de euro.

Citește și