Telefonul Copilului: Peste 122.000 de apeluri în 2012, cazurile de abuz sexual au crescut cu 43% față de 2011

Telefonul Copilului: Peste 122.000 de apeluri în 2012, cazurile de abuz sexual au crescut cu 43% față de 2011
Publicat: 12/11/2012, 17:26
Actualizat: 02/02/2019, 04:59

Peste 122.000 de apeluri au fost primite, de la începutul anului, la Telefonul Copilului, numărul celor care au beneficiat de serviciile asociației s-a dublat față de 2011, iar cazurile de abuz sexual asupra copilului au fost cu 43 la sută mai multe.

Asociația Telefonul Copilului a înregistrat, în perioada ianuarie – octombrie, 122.808 de apeluri, 72,48 la sută fiind din partea copiilor, 15,56 la sută de la părinți și 11,96 la sută din partea altor persoane îngrijorate pentru siguranța unor copii.

„Numărul beneficiarilor tuturor serviciilor oferite de Asociația Telefonul Copilului s-a dublat în acest an – 33.252, față de 16.612 înregistrați anul trecut. (…) Numărul cazurilor de abuz sexual asupra copilului sesizate la 116 111 a înregistrat o creștere de 43,62 la sută (respectiv 135 de cazuri) față de anul 2011 când s-au înregistrat 94 de astfel de situații. Cu sprijinul asistenților sociali și psihologilor organizației au fost adoptate cele mai bune soluții pentru stoparea abuzului și înlăturarea efectelor negative produse de situația traumatizantă, iar cu sprijinul instituțiilor abilitate agresorii sunt condamnați pentru faptele săvârșite”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni agenției MEDIAFAX.

Asociația precizează că 3.635 dintre cazurile înregistrate au necesitat intervenția instituțiilor abilitate, precum și consilierea și monitorizarea continuă a specialiștilor de la Telefonul Copilului, 45 la sută dintre aceste cazuri fiind situații grave de abuz asupra copilului.

„Formele de abuz sesizate cel mai des au fost: 39,61 la sută molestare fizică, 28,03 la sută neglijare, 14,45 la sută abuz emoțional și 9 la sută abuz sexual asupra minorilor, exploatare prin muncă, tentative de suicid în rândul copiilor, privare de libertate, trafic de minori”, se mai arată în comunicat.

Specialiștii Asociației Telefonul Copilului au stabilit că 32,12 la sută dintre copii simțeau tristețe, la începutul convorbirii telefonice, 22,15 la sută frustrare și depresie, 17,04 la sută singurătate, 14,72 la sută apăsare și 13,97 la sută frică.

„Tristețea și singurătatea au fost identificate la copiii care au apelat 116 111 din nevoia de comunicare, în timp ce frustrarea, depresia și frica s-au manifestat în principal la copiii care fie aveau dificultăți de relaționare în familie, fie erau victimele violenței în familie sau în unitățile de învățământ”, a precizat asociația.

Cererile de ajutor sunt tot mai complexe și mai numeroase, iar Telefonul Copilului trebuie să-și extindă atât infrastructura, cât și echipa de specialiști pentru a putea prelua toate cererile de ajutor ale copiilor, potrivit sursei citate.

Asociația Telefonul Copilului lansează, luni, campania „Un apel pierdut, o copilărie pierdută”, în cadrul căreia se pot face donații de doi euro, până în 31 decembrie, la numărul de SMS 8848.

„Fiecare copil merită să fie ajutat și avem nevoie de susținerea dumneavoastră pentru a fi acolo, pentru ei, la linia 116 111 în fiecare zi. Un apel ratat poate însemna o copilărie distrusă. Vă invităm astfel să deveniți și de această dată aliații copiilor fără copilărie, printr-o donație de doi euro la numărul de SMS 8848!”, a declarat directorul executiv de la Telefonul Copilului, Cătălina Florea.

Programul de lucru al serviciului Telefonul Copilului a fost prelungit, din 1 martie 2011, până la miezul nopții, decizia fiind luată pentru a putea prelua cât mai multe apeluri, având în vedere că, în 2010, peste 14.200 de copii au cerut ajutor, numărul fiind atunci în creștere cu 122 la sută față de 2009.

Odată cu prelungirea programului de lucru a fost suplimentat și numărul de specialiști, încă șapte asistenți sociali și psihologi alăturându-se echipei care preia telefoanele copiilor.

În cei 11 ani de funcționare a Telefonului Copilului au fost înregistrate 1.826.838 de apeluri, 13.459.200 de minute de consiliere oferite și 39.291 de cazuri în care a fost necesară și intervenția instituțiilor abilitate.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”