UPDATE Torje: Nu am fost audiat ca martor într-un caz de proxenetism, nici legat de transfer
Fotbalistul echipei naționale și al formației spaniole Granada, Gabriel Torje, a declarat, la Sport.ro, că a fost audiat, joi, ca martor de procurorii DIICOT, după ce i-au fost ascultate convorbirile telefonice, precizând că nu poate spune despre ce caz este vorba, dar nu este unul de proxenetism.
„Nu pot să vorbesc. Nu e de transfer, nu e de proxenetism, e cu totul și cu totul altă chestie, sunt în calitate de martor. Așa e când ai foarte multe cunoștințe, poți să apari când vorbești la telefon fără rețineri. Poți să ajungi să fii martor în orice situație. Erau niște covorbiri telefonice de-ale mele cu o persoană și trebuia să vin acolo pentru a da o declarație scurtă, pentru a-mi vedea liniștit de treabă la Granada. Până la urmă tot trebuia să vin o dată să dau o declarație. N-am nicio implicare. Este o informație falsă care a apărut de acolo. Am fost la procuratură. Am fost astăzi pentru că acum am avut timp. Acum plec înapoi în Spania”, a spus Torje.
Fotbalistul Gabriel Torje a fost audiat, joi, de procurorii DIICOT în dosarul prostituției de lux, în care sunt cercetate Andreea Marta, soția fostului șef de cabinet al lui Sorin Bljenar, și sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Fotbalistul Gabriel Torje este audiat, joi, de procurorii DIICOT în dosarul prostituției de lux, în care sunt cercetate Andreea Marta, soția fostului șef de cabinet al lui Sorin Bljenar, și sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Gabriel Torje a fost citat să se prezinte la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în caitate de martor în dosarul prosituției de lux, au precizat sursele citate.
Andreea Marta, soția fostului șef de cabinet al lui Sorin Bljenar, sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, și taximetristul Valentin Panait sunt cercetați în libertate în dosarul prostituției de lux. Curtea de Apel București a decis, în 30 iulie, ca cei trei să fie cercetați în libertate, stabilind ca măsură preventivă interdicția de a părăsi localitățile de domiciliu, Bucureștiul și, respectiv Călărași. Cei trei au stat în arest din 19 până în 30 iulie.
Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, și Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat un grup infracțional organizat, în sensul că au racolat persoane cu o situație materială foarte bună și le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituției, în schimbul unor importante sume de bani.
Activitățile de prostituție și proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din București sau în alte locuri alese de clienți, în județele Tulcea, Brașov și Călărași, precum și la Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.
„Clienții erau racolați de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni și sportivi, care erau dispuși să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate și în cluburi exclusiviste”, preciza Poliția Română.
În urma investigațiilor efectuate în baza delegării autorităților judiciare au fost identificate 30 de prostituate.
Instanța Tribunalului București a arătat, în motivarea deciziei de arestare preventivă obținută de MEDIAFAX, că tinerele ce practicau prostituția erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumusețe sau prezentări de modă, selecția fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestațiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienți fiind și diferiți cetățeni străini bogați sau persoane din lumea mondenă.
Clienții cereau ca fetele să aibă un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise în locurile stabilite de clienți, de regulă hoteluri sau case particulare, uneori fiind însoțite chiar de către coordonatoare.
Sumele de bani încasate erau împărțite între tinerele care practicau prostituția și coordonatorii grupării. Tariful minim perceput de corodonatorii rețelei era de 250 – 300 euro pentru fiecare tânără solicitată în vederea prestării serviciilor sexuale. Existau însă și cazuri când tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci când era solicitată o tânără ce era considerată „premiantă” sau de nota 10.
Totodată, existau situații în care „clienții potenți financiar” apelau la coordonatorii rețelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-și petreacă vacanțele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.
Unele dintre fete au practicat prostituția cu clienți străini veniți în România pentru a participa la partide de vânătoare în județul Călărași. Fetele erau anunțate de coordonatoarele grupării unde trebuie să meargă, ce bani primeau și numărul zilelor pentru care erau solicitate.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Andreea Marta câștiga și 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbați bogați.
Potrivit surselor citate, Marta făcea „comenzi pentru virgine” în Republica Moldova, pentru care se plăteau și câte 3.000 de euro, iar în București gruparea ce trafica fetele obținea și 10.000 de euro.