ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament
Publicat: 09/12/2012, 23:09
Actualizat: 06/07/2013, 02:42

Fostul președinte al UDMR senatorul Marko Bela a declarat, duminică, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea arată că Uniunea va rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității maghiare, dar și ale țării.

Senatorul UDMR de Mureș Marko Bela a spus că le mulțumește pentru încredere alegătorilor care au votat cu Uniunea, apreciind că la baza acesteia stă de fapt o activitate de două decenii a reprezentanților formațiunii în interesul comunității maghiare, al țării, precum și al regiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Acest rezultat e cu atât mai valoros cu cât de data aceasta ne-am confruntat cu o competiție – existența unui partid maghiar, PPMT, care a încercat să diminueze șansele UDMR de reușită de intrare în Parlament. N-au avut succes în ce privește această competiție”, a spus Marko, adăugând că încrederea demonstrată de alegători îi onorează pe reprezentanții formațiunii.

El a afirmat că se așteptă rezultatele oficiale, subliniind că rezultatele exit poll-urile arată că Uniunea va rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității, ale regiunii și ale țării.

„Pe noi ne onorează încrederea alegătorilor și rezultatele – deocamdată cele arătate de exit-poll-uri, pentru că trebuie să așteptăm totuși rezultatele oficiale. Deci aceste rezultate arată că vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlamentul României, o formațiune care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității maghiare din România și, în același timp, interesele întregii țări în interesele acestor meleaguri mureșene”, a spus Marko Bela.

La rândul său, senatorul UDMR de Mureș Gyorgy Frunda a spus că speră să obțină un nou mandat și le mulțumește membrilor echipei sale de campanie.

„Cred că ce se putea face la nivel de Târgu Mureș, am făcut, printr-o campanie pozitivă, constructivă. Sper să aibă un rezultat pozitiv, mă bucur că PPMT nu și-a atins scopul – de a stopa UDMR în încercarea de a intra în Parlament. Existența acestui partid ne face să ne gândim la o nouă politică, ce o vom discuta în viitor”, a spus Frunda.

El a adăugat că, în Parlament, reprezentanții Uniunii vor continua lupta pentru interesele comunității maghiare, dar au și idei pentru toți cetățenii acestei țări.

Președintele UDMR Mureș, deputatul Kelemen Attila, a precizat că, în toate estimările, UDMR a trecut de pragul electoral de cinci la sută, ceea ce înseamnă că a rămas un factor important pe paleta politică a României.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, duminică seară, la Miercurea Ciuc, că UDMR a intrat în Parlamentul României, conform cifrelor din exit-poll-uri, cu peste 5 la sută, spunând că „UDMR nu este un partid de 5 la sută, și este un partid care reprezintă comunitatea maghiarilor din România”.

El mai spus că a vorbit cu cei mai importanți lideri politici, inclusiv cu șeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea „va începe discuții fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, și nu de certuri și de dispute politice sterile”.

USL a obținut 56,96 % din voturi la Cameră și 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră și 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% și 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% și 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...