Cristi Nistor, care va lupta să devină VOCEA ROMÂNIEI în finala ce va fi difuzată astăzi, de la ora 20.30, la Pro TV, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că show-ul VOCEA ROMÂNIEI este o experiență de viață, care te formează ca om.
Reporter: Cum a început cariera ta muzicală și cât timp studiezi în fiecare zi?
Cristi Nistor: Cariera mea a avut multe începuturi. A început cu Cerbul de Aur 2004, a reînceput cu Coji de portocale în 2006, iar pentru publicul larg a reînceput o dată cu VOCEA ROMÂNIEI. Nu prea mai am timp de studiat, asta o făceam mult mai mult la începuturi. Acum studiez însă foarte mult piesa cu care am treabă și pe care trebuie să o interpretez.
Rep.: Cum ai ajuns să participi la show-ul VOCEA ROMÂNIEI de la Pro TV?
C. N.: Păi pur și simplu am aplicat pe site-ul emisiunii pentru audiții… Din celălalt punct de vedere îmi doream mai mult față de ceea ce făcem, simțeam și simt că am mult mai mult de oferit oamenilor și la un alt nivel și mi-am dorit ca acest lucru să se poată vedea din ce în ce mai mult, începând cu emisiunea „Vocea României”.
Rep.: Cum s-a schimbat viața ta după apariția la primele ediții ale emisiunii VOCEA ROMÂNIEI?
C. N.: Viața mea în exterior nu s-a prea schimbat, ci mai mult pe interior. Senzația participării e unică, e ca o familie, e ca un cerc mare de prieteni. Timpul petrecut împreună, repetițille – totul e de vis. Cât despre exterior, nu am fost atât de „asaltat” de oameni, de lume. Merg destul de des cu metroul, de exemplu, și chiar îi scriam cuiva că sunt în metrou și ne auzim mai târziu, la care primesc un SMS în care persoana cu pricina îmi spunea: „Mamă, în metrou, cred că se uită toți la tine. Cred că te asaltează o groază pentru autografe”. Dimpotrivă, chiar nimeni. Dar chiar nu mă deranjează pentru că nu asta e ideea sau scopul din punctul meu de vedere.
Rep.: Ce a însemnat pentru tine participarea la o emisiune de o asemenea complexitate și ce ai învățat de la antrenorii show-ului?
C. N.: În primul rând a însemnat o super experiență de viață, care cuprinde tot, de la disciplină la răbdare, o experiență care te formează ca om. Antrenorii sunt oameni frumoși, diferiți, dar care au un numitor comun – muzica. Fiecare simte în felul lui, trăiește melodiile în felul lui, își apără mai cu patos poate elevii, dar la capăt de linie vorbim aceeași limbă.
Rep.: Cum o să îi cucerești pe antrenori și pe telespectatori în marea finală din 26 decembrie? Ce surprize ne pregătiți?
C. N.: Nu știu dacă mai e cazul să îi cuceresc pe antrenori în finală, dar cu siguranță o să încerc să îi surprind cu alegerea pieselor, cu duetele pe care le voi face și cu show-ul, normal.
Rep.: Ce planuri ai după finalizarea competiției VOCEA ROMÂNIEI, o să îți dezvolți cariera muzicală în România sau vrei să cucerești piața internațională?
C. N.: Normal că îmi doresc să ajung cât mai sus, depinde și ce îmi rezervă viața și viitorul, dar sunt român și, normal, încep și continuu cu România.
Rep.: Dacă o să fi desemnat VOCEA ROMÂNIEI și o să câștigi marele premiu, ce o să faci cu banii?
C. N.: Momentan nu știu. Știu doar că o să dau o parte unei mănăstiri unde sunt multe suflete dragi mie, iar cu restul mă mai gândesc. Poate îmi cumpăr un pulover.
A doua zi de Crăciun, începând cu ora 20.30, show-ul VOCEA ROMÂNIEI de la Pro TV își va desemna câștigătorul. În marea finală se vor lupta Julie Mayaya, Cristi Nistor, Tibi Scobiola și Vizi Imre. Elevii lui Horia Brenciu, Loredana, Smiley și Marius Moga sunt pregătiți să cucerească scena și să demonstreze publicului că merită titlul de „Vocea României”. Marele câștigător va primi un premiu în valoare de 100.000 de euro și un contract cu Universal Music România.
VOCEA ROMÂNIEI. Ce ar face Vizi Imre cu premiul de 100.000 de euro
Julie Mayaya, finalista din echipa HORIA BRENCIU: ce ar face cu banii dacă ar câștiga VOCEA ROMÂNIEI