Femeile care alăptează prezintă un risc scăzut de a suferi de cancer ovarian. Aceasta este concluzia oamenii de știință australieni, care au studiat 493 de femei diagnosticate cu această boală și 472 de femei care erau sănătoase din punct de vedere clinic.
Cercetătorii sunt de părere pentru a beneficia de această protecție împotriva unei boli care este responsabilă de 5% din numărăul total de decese înregistrat în rândul femeilor, proaspetele mame ar trebui să alăpteze copilul cât mai mult timp cu putință.
Cotianul britanic Daily Mail notează că prevenirea cancerului nu este singurul efect pe care alăptatul îl are asupra organismului. Specialiștii sunt de părere că asceastă metodă de hrănire a copilului oferă corpului mamei o protecție împotriva diferselor afecțiuni.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au rugat voluntarele implicate în studiu să răspundă unui set de întrebări care cuprindea date cu privire la faptul dacă au alăptat sau nu și pentru cât timp.
Rezultatele au arătat că femeile care au alăptat copilul pentru cel puțin 13 luni au avut un risc cu 63% mai scăzut de a dezvolta cancerul ovarian decât cele care au alăptat mai puțin de șapte luni.
Mamele care au avut trei copii și au alăptat în total 31 de luni au avut cu 91% mai puține șanse să dezvolte boala.