Primarul Craiovei: FRF și LPF au făcut un mare abuz atunci când au dezafiliat echipa fanion a craiovenilor

Primarul Craiovei: FRF și LPF au făcut un mare abuz atunci când au dezafiliat echipa fanion a craiovenilor
Publicat: 04/02/2013, 22:04
Actualizat: 29/09/2018, 21:58

Lia Olguța Vasilescu a spus, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a depus o cerere de constituire ca parte civilă a Primăriei municipiului Craiova cu suma de un milion de euro în cazul plângerii făcute de Adrian Mititelu, că va fi chemată la un moment dat pentru a da o declarație în dosarul în care mai mulți oameni din fotbalul românesc sunt cercetați pentru modul în care a fost dezafiliată echipa Universitatea Craiova.

Lia Olguța Vasilescu nu a putut preciza când va reveni la DNA pentru a da declarații, menționând că procurorii urmează să o solicite în acest caz.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a fost luni a DNA pentru a depune o cerere de constituire ca parte civilă a instituției cu suma de un milion de euro în cazul plângerii făcute de Adrian Mititelu împotriva FRF și LPF privind dezafilierea Universității Craiova.

Lia Olguța Vasilescu a precizat, la intrarea în sediul DNA, unde a venit însoțit de un avocat, că Primăria municipiului Craiova deține unu la sută din veniturile echipei Universitatea Craiova, astfel că, în raport de prejudiciul global calculat de către club, și municipalității îi revine un procent de unu la sută, respectiv suma de un milion de euro.

Ea a precizat că cererea Primăriei municipiului Craiova de constituire ca parte civilă în această cauză a fost făcută pentru suma de un milion de euro.

Edilul municipiului Craiova a mai arătat că, potrivit unui sondaj de opinie realizat după declanșarea scandalului privind dezafilierea Universității Craiova, 80 la sută dintre craioveni vor ca echipa să rămână în formatul actual, aproximativ șase la sută sunt de acord cu înființarea unei alte echipe, iar restul nu sunt interesați de subiect.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că echipa ar trebui să rămână în formatul actual, dar acest lucru nu ar fi posibil, potrivit susținerilor dintr-un comunicat de săptămâna trecută al FRF, în care s-ar fi precizat că municipiul Craiova poate avea o echipă, dar să nu se mai numească Universitatea Craiova și să nu-l mai aibă pe Mititelu drept finanțator.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenția procurorilor DNA în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Curtea de Apel București a admis, la 25 iunie 2012, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iulie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Federația Română de Fotbal anunța în 18 decembrie 2012, la o zi după motivarea hotărârea Curții de Apel București, că va ataca cu recurs sentința.

La 15 noiembrie 2012, Curtea de Apel București a admis și cererea SC Fotbal Club U Craiova de suspendare a Hotărârii Adunării Generale a Federației Române de Fotbal din data de 14 mai 2012 de validare a Hotărârii Comitetului Executiv al FRF nr. 6 din 20 iulie 2011, în care s-a decis excluderea provizorie a grupării patronate de Adrian Mititelu, până la soluționarea irevocabilă a cauzei.

Federația Română de Fotbal arăta în 29 ianuarie, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că includerea omului de afaceri Adrian Mititelu în inițiativa autorităților locale de renaștere a Universității Craiova ar fi o catastrofă.

Conducerea federației a ținut să readucă în atenție contraperformanțele echipei craiovene din perioada în care Mititelu a condus clubul: „Poate că ar fi util să amintim opiniei publice «performanțele» sportive și manageriale ale clubului condus de Adrian Mititelu, care au însemnat retrogradarea pe cale sportivă a echipei sale, insolvența și intrarea în executare silită a societății comerciale pe care o deținea și dezafilierea ca membru al FRF. Intențiile sale, anunțate săptămâna trecută, de a diviza societatea comercială, aflată în stare de insolvență, pentru a crea o entitate fără datorii care să se asocieze cu autoritățile locale, se înscriu în aceeași strategie falimentară pe care a urmat-o în ultimii ani (când mai multe societăți cu nume asemănătoare au fost folosite pentru a crea confuzie și a ascunde problemele financiare, respectiv, FC Știința U Craiova SA, Fotbal Club U Craiova SA, Știința Fotbal Craiova SA). Este de neconceput ca o echipă de fotbal condusă din nou de Adrian Mititelu să poată atrage fotbaliști, tehnicieni sau personal administrativ, în condițiile în care aproape toți cei care au făcut parte din fosta structură a societății controlate de Adrian Mititelu nu fuseseră plătiți de foarte mult timp în momentul dezafilierii”.

În opinia FRF, Adrian Mititelu ar trebui să cedeze palmaresul echipei Universitatea Craiova autorităților locale, instituția arătându-și disponibilitatea de a sprijini autoritățile locale în demersul de renaștere a echipei oltene.

Finanțatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, anunța în 24 ianuarie că va ceda majoritatea acțiunilor către municipiu, județ, o asociație a suporterilor și una a fostelor glorii.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Fiica Elenei Lasconi este internată în spital! Candidatul USR a primit această veste chiar îniante...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
A murit "bucătăreasa națională". Își pierduse cele două fiice într-un singur an
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...