Prima pagină » Știri » IMAGINILE NESIMȚIRII: Parcarea de la Universitate a costat 12 milioane de euro ca să „decongestioneze” trotuarele din centru

IMAGINILE NESIMȚIRII: Parcarea de la Universitate a costat 12 milioane de euro ca să „decongestioneze” trotuarele din centru

La 60 de zile de la deschidere, parcarea de la Universitate rămâne încă neocupată. Șoferii preferă să parcheze la suprafață, pe interzis.

La 60 de zile de la deschidere, parcarea de la Universitate rămâne încă neocupată. Șoferii preferă să parcheze la suprafață, „pe interzis”.

Primarul Sorin Oprescu promitea că parcarea de la Universitate – care a costat 12 milioane de euro – va elibera cele trei străduțe, Academiei, Ion Ghica și Toma Caragiu, de mașinile care sunt parcate în zonă. În realitate, șoferii parchează în continuare pe interzis, chiar dacă în toată zona există 60 de indicatoare cu staționarea interzisă și oprirea interzisă.

Mihai Antol, managerul parcării de la Universitate, afirmă că parcarea a început să fie folosită, dar nu la capacitate maximă. „De la primărie mi s-a confirmat că săptămâna viitoare se va reglementa situația și că se vor lua măsuri ca să nu se mai parcheze acolo”, a spus Mihai Antol. În fiecare zi parcarea are în medie 800 de utilizatori. Sunt și zile în care au fost 1.300 sau 1.800 de mașini pe zi.

Mediafax Foto: Șoferii parchează în fața cazinoului de la Universitate

În plus, 7 % din cele 425 de locuri de parcare sunt ocupate de oamenii care au abonamente.

Șoferii care parchează pe interzis au primit până acum amezi și puncte de penalizare. „Până în prezent, de la inaugurarea parcării subterane, Serviciul Circulație Rutieră din cadrul Poliției Locale a Municipiului București a aplicat, pentru opriri și staționări neregulamentare, 180 de amenzi contravenționale în cuantum de 25.200 de lei.Totodată au fost aplicate și 500 de avertismente la care se adaugă punctele de penalizare aferente”, a declarat Răzvan Popa, de la Poliția Locală.

Parcarea de la Universitate a fost inaugurată în noiembrie 2012. Are 425 de locuri de parcare pentru mașini și 21 de locuri pentru motociclete. Prețul unei ore de parcare este de 2,5 lei.

Mediafax Foto: Strada ce duce spre parcare e plină de mașini parcate

Șoferii care vor să aibă un loc permanent de parcare își pot face abonamente. Sunt mai multe tipuri de abonamente lunare. Pentru autoturisme – un abonament 24/24 de ore costă 499 lei, iar pentru motocicletă un abonament 24/24 de ore costă 199 lei. Oamenii care stau jumătate de zi în centrul Capitalei pot opta pentru abonament de 10 ore flexibil pe zi, în valoare de 349 lei, sau pentru abonament de 10 ore noaptea, al cărui cost este 149 lei.

Mediafax Foto: Strada Ion Ghica este plină de mașini parcate pe interzis

Mediafax Foto: Cu toate că au multe indicatoare de interzis, șoferii nu se sfiesc să parcheze

Citește și