MASTERCHEF revine pe micile ecrane marți, 5 martie, cu SEZONUL 2. Înarmați cu același spirit intransigent, cei trei jurați, chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, își așteaptă noii ucenici atât cu sorțuri menite să le răsplătească talentul și originalitatea, cât și cu verdicte usturătoare care vor face să curgă multe lacrimi.
Show-ul MASTERCHEF își păstrează cele mai importante etape, astfel că la primele întâlniri telespectatorii ProTv se vor putea delecta cu faza preselecțiilor cu juriul, în care concurenții își vor etala un preparat pe care mizează în obținerea unui șorț MASTERCHEF – pașaportul lor pentru intrarea în următoarea etapă.
„Au fost cel puțin la fel de bine pregătiți, dar poate mai curajoși, mai îndrăzneți”, dezvăluie Sorin Bontea, cel mai dur jurat de la MASTERCHEF, despre concurenții pe care i-a întâlnit la preselecțiile de anul acesta. „Au văzut primul sezon și au înțeles că suntem niște jurați duri, însă au avut curaj să vină în fața noastra”, a mai precizat Bontea.
La rândul lui, Cătălin Scărlătescu recunoaște că pentru el etapa preselecțiilor de la MASTERCHEF este cea mai spectaculoasă și plină de emoții. „Cele mai haioase, dar și cele mai enervante sunt fără doar și poate momentele de la preselecție. Anul ăsta concurenții sunt mult mai tehnici decât cei de anul trecut, cred că și pentru că au văzut primul sezon. Anul acesta sunt foarte mulți economiști, surprinzător zic eu, însă concurenții vin din toate mediile. Sunt concurenți care au înțeles că nu trebuie să facă triplu surub ca să obțină șorțul, ci trebuie să vină cu un preparat simplu și foarte gustos, dacă mai e și bine aranjat în farfurie e deja un mare câștig”, spune juratul de la MASTERCHEF.
SEZONUL 2 al show-ului de cooking MASTERCHEF va reuni așadar la Pro Tv talente culinare de toate vârstele și de toate profesiile. Cât despre farfuriile foarte variate care vor face spectacol, de la platinguri cu ficat de gâscă, fructe de mare sau tradiționala varză călită, chef Florin Dumitreascu garantează că reacțiile juraților în fața preparatelor vor fi pe măsura originalității acestora. „Să vă așteptați la un jurat cu aceleași replici acide și aceleași ieșiri vulcanice. Concurenții sunt mai curajoși decât cei de anul trecut și cu un scop bine definit, și anume să câștige MASTERCHEF. Acum că au văzut primul sezon, știu cam la ce să se aștepte în ceea ce privește cerințele și exigențele juriului, așadar au venit pregătiți pentru presiune și muncă”, a mai spus și Florin Dumitrescu.
Și la capitolul ingrediente sezonul al doilea din show-ul MASTERCHEF vine cu noutăți. Dacă anul trecut banala ceapă sau oul de găină au stat în calea intrării în următoarea etapă, anul acesta jurații le rezervă surprize concurenților care trebuie să fie pregătiți pentru orice noutate: ingredientele supriză se vor schimba și vor pune la grea încercare dibăcia și răbdarea multora care visează să intre în bucătăria MASTERCHEF.
Pe lângă probe noi în deplasare, sezonul acesta concurenții vor avea parte și de surpize pe platouri din partea celor care s-au remarcat în competiția de anul trecut. Așadar, anul acesta Petru Buiuca, Sidia Sissoko sau Mimi Nicolae își vor face din nou intrarea în MASTERCHEF, însă de data aceasta din altă postură: aceea de specialiști gata să le dea juraților o mână de ajutor la testarea concurenților.