Cea de-a doua ediție a show-ului MASTERCHEF, SEZONUL 2, a fost lider de audiență. Potrivit datelor transmise de ProTv, emisiunea MASTERCHEF a înregistrat o medie pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste curpinse între 18 și 49 de ani, de nu mai puțin de 14,9 puncte de rating și 27,8% cotă de piață, în vreme ce Antena 1, principalul competitor, s-a clasat pe locuzl trei, după Kanal D, cu 5 puncte de rating și 9,3 procente din cota de piață.
În minutul de maximă audiență, atins la 21.39, Pro Tv a obținut pe publicul comercial un vârf de audiență de 18,3 puncte de rating și 32,9% cotă de piață.
Cea de-a doua ediție a emisiunii MASTERCHEF, SEZONUL 2, a fost una plină de emoții pentru concurenții veniți să convingă juriul cu talentele lor culinare.
Cei trei jurații de la MASTERCHEF: Sorin Bontea, Florin Dumitreascu și Cătălin Scărlăteascu au avut din nou parte de spectacol oferit de concurenți foarte diferiți.
Laura Arnold, o scenarista care a venit la preselecție însoțită de soțul său taiwanez, mai tânăr decât ea, a reușit să impresioneze cu un preparat exotic și neașteptat: barca de andivă belgiană cu mango chutney și piept de pui afumat în ceai verde.
Cu o cultură gastronomică hrănită de numeroasele vizite în toate colțurile lumii, Laura a demonstrat că știe să jongleze cu ingrediente exotice și că stăpânește foarte bine arta detaliilor culinare sofisticate. În fața juraților a ajuns și partenerul Laurei, astfel că acesta a putut participa la bucuria acesteia de a primi șorțul MASTERCHEF și laudele juraților. „Sunt gelos că soțul tău mănâncă în fiecare zi o astfel de mâncare”, i-a spus Chef Dumitrescu. „Iar eu sunt surprins”, a adăugat Chef Scărlătescu.
Victor Nemeș, un bucureștean de 35 de ani de profesie pilot și instructor moto-defensiv a demonstrat în fața juraților că motoarele și mașinile se asortează bine cu bucătăria. Acesta a pregătit o farfurie de paste homemade cu chilli și creveți, care i-a adus laudele juraților.
Căsătorit și tată a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proiecte sociale, Victor a mizat pe un preparat simplu, dar delicios, care a încântat din plin papilele gustative ale celor trei maeștri ai bucătărieide la MASTERCHEF. „În sezonul întâi am mai mâncat niște paste așa de bune”, i-a spus Cătălin Scărlatescu, completând că „până acum, în sezonul ăsta, nu am reușit să dau de fructe de mare făcute în felul în care le-ai făcut tu. Îmi place mâncarea ta. Un mare da.”
În platoul MASTERCHEF și-a făcut apariția și simpaticul Sidia Sissoko. Fostul concurent din primul sezon MASTERCHEF, devenit între timp bucătar cu acte în regulă, a dat o mână de ajutor chefilor în jurizarea unui concurent. Cristian Lucaci a mizat pe tartar de somon pe pat de avocado și a făcut față stresului cu o logoree de neoprit.
Concurentul a vorbit încotinuu, a uitat cum să se adreseze juraților, s-a lăsat copleșit de emoții, însă a obținut la final un șorț. „În mod ironic, nu sunt vorbăreț”, a recunoscut Cristi, stârnind râsul tuturor.
O notă exotică a adus marți seara la MASTERCHEF și Alain Salvador, un camerunez de 27 de ani care lucrează într-un magazin de decorațiuni și artă africană. Alain a mizat pe tartar de legume cu lămâie, organe de pui și ou ochi. „Aproape că uitasem cum e să mănânci pipote și inimi de pui”, l-a lăudat chef Scărlătescu pe concurentul de la MASTERCHEF.
Și un măcelar, Gabriel Cerguța, și-a încercat norocul marți seara la MASTERCHEF și a arătat cât de talentat este nu doar în măcelărie, ci și în bucătărie și a reușit să ia sorțul mizând pe șapca sa norocoasă și pe platingul de paste cu fructe de mare și sparanghel.
Și la capitolul desert MASTERCHEF a stat bine marți seara, iar jurații s-au îndulcit cu preparate care i-au răsfățat din plin. Aida Parascan, venită din Italia, l-a cucerit de-a dreptul pe chef Florin cu un tiramisu de portocale, pentru care a gătit chiar ea pișcoturile. „Dumneavoastră ați făcut pișcoturile, sunteți sigură?”, a întrebat-o chef Florin Dumitreascu în repetate rânduri pe concurentă, nevenindu-i să creadă acest lucru. „Doamnă, sunt perfecte. Sunt mai bune decât cele din comerț”, a conchis acesta, înmânându-i șorțul.
Și Maria Pop, o tânără mămică de gemeni, cu o poveste de viață impresionantă, a reușit să obțină șorțul MASTERCHEF cu un desert care s-a dovedit a fi pe placul juraților: blat pufos cu cremă de pepene galben, banane și coacaze, o rețetă pe care a recunoscut că a improvizat-o. Pe picioarele ei încă de la 14 ani, Maria a fost nevoită să se descurce singură și astfel a învățat să gătească. „Îmi doresc să câștig șorțul ca să pot să lucrez”, a recunoscut aceasta. Și așa s-a și întâmplat: jurații i-au acordat viza pentru următoarea etapă a concursului MASTERCHEF. „Desertul tău este genial”, a concluzionat Florin.
Andreea Tereza Prelipcean le-a oferit juraților marți seara un moment colorat de dans la cratiță. Pasionată de gătit, dar și de muzică și cluburi, aceasta a ținut să le arate chefilor de la MASTERCHEF că gătitul poate fi distractiv pe muzică și mișcări de club. Și dacă dansul său nu i-a impresionat pe jurați, platingul de tagliatele bolognese i-a adus acesteia un șorț și intrarea în etapa următoare a show-ului MASTERCHEF.
Dacă cei mai mulți concurenți au mizat marți seara pe preparate clasice, Lucian Morteanu a venit decis să cucerască juriul MASTERCHEF cu un plating de bucătărie moleculara: Panang gai – pui cu lemongrass. Jurații nu au fost convinși, astfel că l-au supus unei probe în direct: să gătească pe loc un ou ochi ca la carte. „Ca să ajungi să faci bucătărie moleculară, îți trebuie mulți ani de practică” l-a sfătuit chef Cătălin Scărlătescu. A primit însă sorțul pentru curaj și pentru că a reușit să le stârnească juraților curiozitatea.
Un personaj efervescent, care amintește de celebrul personaj de film Nea Marin, și-a făcut apariția în fața juraților cu un preparat inedit, piept de rață cu fructe și sos picant și salată de sezon. Ioan Diță i-a cucerit pe cei trei chefi nu doar cu exuberanța sa, ci și cu un sos cu praz și vin, care a completat decorul.
O unguroaică talentată a plecat și ea acasă cu sorțul MASTERCHEF după ce juriul a gustat din preparatul său neașteptat: gât de gâscă umplut cu ciuperci și garnitură de varză roșie. Aniko Zanc a primit laude din partea chefilor: „N-am mâncat niciodată gât de gască umplut. Pentru mine este spectaculos”, a recunoscut chef Florin Dumitrescu.
Din cea de-a doua ediție a emisiunii MASTERCHEF, SEZONUL 2, nu au lipsit nici concurenții care au plecat acasă fără pașaportul către următoarea etapă.
Un concurent a încercat să impresioneze juriul cu o supă de midii cu șofran pe care a numit-o de-a dreptul „uimire pură”. Jurații au fost uimiți, ce-i drept, însă nu impresionați, astfel că verdictul lor a fost categoric: „Este apă chioară”, i-a spus chef Sorin Bontea.
„Tu crezi că noi suntem aici să ne iei la misto?”, l-a intrebat chef Dumitrescu pe un alt concurent care a venit la preselecțiile MASTERCHEF cu un mușchi de vită nefăcut. „Du-te de aici”, a completat tăios Chef Scărlătescu.
La fel de ghinionist a fost și concurentul care s-a prezentat la MASTERCHEF cu un pește: sturion în crusta de alune cu scoici gigant la cuptor. Deși a vrut să impresioneze juriul MASTERCHEF, concurentul nu a făcut decât să-i dezamăgească pe Sorin Bontea, Florin Dumitreascu și Cătălin Scărlăteascu, care au considerat că a făcut o risipă inutilă, mai ales că nici nu a putut să taie peștele pentru a-l servi pe farfurie.
La fel de ghinionista a fost și Alexandra Leon, prietena unui fost concurent din primul sezon, Alex „Teacher” Cârțu, care din păcate nu a reușit să obțină sorțul MASTERCHEF„.