MARIA SIBYLLA MERIAN, ilustratorul științific care a intrat în istorie pentru desenele sale foarte detaliate cu plante și insecte, este omagiată de Google Doodle pe 2 aprilie, la 366 de la nașterea sa. În Google Doodle-ul pentru MARIA SIBYLLA MERIAN, literele care formează cuvântul Google sunt scrise din codițele frunzelor de viță-de-vie, iar în imagine apar mai mulți fluturi, omizi și o șopârlă, animale desenate de-a lungul carierei de MARIA SIBYLLA MERIAN.
MARIA SIBYLLA MERIAN s-a născut pe 2 aprilie 1647, la Frankfurt (Germania), și a fost crescută de mama sa, pictoriță de natură moartă. Aceasta a fost încurajată de mică să deseneze și să picteze, iar la 13 ani a pictat prima dată plante și insecte din specimenele pe care le-a capturat.
MARIA SIBYLLA MERIAN s-a căsătorit la 18 ani, a născut doi ani mai târziu și s-a mutat cu familia la Nurnberg. Acolo, MARIA SIBYLLA MERIAN a continuat să deseneze și să picteze, iar câțiva ani mai târziu a scos prima sa carte, „Noua carte a florilor”.
MARIA SIBYLLA MERIAN a devenit interesată în special de viața și dezvoltarea omizilor în fluturi. Ulterior, MARIA SIBYLLA MERIAN a scris mai multe cărți despre stadiile de dezvoltare ale fluturilor, pe care le-a ilustrat cu desene în care apăreau și plantele cu care aceștia se hrănesc. Profesoara germană Anne-Charlott Trepp susține că lucrările MARIA SIBYLLA MERIAN sunt mai degrabă „de meditație”, nu științifice, pentru că MARIA SIBYLLA MERIAN avea tendința să îl caute pe Dumnezeu în natură, nu să explice evoluția și dezvoltarea din punct de vedere științific.
În 1699, MARIA SIBYLLA MERIAN s-a mutat la Amsterdam, iar oficialii orașului i-au sponsorizat o călătorie în Surinam (nord-estul Americii de Sud), unde aceasta a locuit doi ani și a descoperit zeci de specii noi de plante și animale. În 1701, MARIA SIBYLLA MERIAN s-a îmbolnăvit de malarie și s-a întors în Olanda. În 1715, MARIA SIBYLLA MERIAN a suferit un atac cerebral și a rămas parțial paralizată. MARIA SIBYLLA MERIAN a murit pe 13 ianuarie 1717.
Opera creată de MARIA SIBYLLA MERIAN a fost continuată de fiica ei, MARIA SIBYLLA MERIAN fiind apreciată la adevărata ei valoare abia în secolul XX. Un portret care o înfățișa pe MARIA SIBYLLA MERIAN a apărut pe bancnota de 500 de mărci germane (până când Germania a trecut la euro), iar desenele cu plante, broaște, șerpi, păianjeni, iguane și insecte tropicale, realizate de MARIA SIBYLLA MERIAN, sunt strânse de pasionați din întreaga lume.
Prin desenele sale, MARIA SIBYLLA MERIAN a adus o contribuție importantă entomologiei (știința care se ocupă cu studiul insectelor).