ZIUA PĂMÂNTULUI, 22 aprilie, se sărbătorește de 43 de ani și simbolizează necesitatea protejării mediului înconjurător. ZIUA PĂMÂNTULUI a apărut în 1970 în SUA, reprezentând soluția senatorului Gaylord Nelson pentru a atrage atenția politicienilor cu privire la degradarea mediului înconjurător.
ZIUA PĂMÂNTULUI, sărbătorită la început mai ales în SUA, a devenit după anii ’90 o sărbătoare globală, iar în prezent peste un miliard de oameni din peste 140 de țări o celebrează pe 22 aprilie.
Google și-a „amintit” și în acest an de ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 și a sărbătorit-o printr-un Doodle interactiv, în care utilizatorii pot descoperi un peisaj montan cu animale, copaci, flori și râuri, care suferă modificări în funcție de vreme (soare, ploaie, vânt) sau anotimpuri (primăvară, vară, toamnă, iarnă).
ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 a fost celebrată și în România. În Tulcea, elevii au pregătit diverse activități de informare și conștientizare privind poluarea mediului înconjurător și au curățat plaja din Sulina.
De asemenea, Romfilatelia a introdus de ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 o emisiune de timbre poștale dedicate acestei sărbători, iar Primăria municipiului Bistrița a organizat evenimentul ecologic intitulat chiar ZIUA PĂMÂNTULUI.