Conrad Murray, fostul medic al cântărețului Michael Jackson, a făcut apel luni la condamnarea sa pentru uciderea involuntară a starului american, în anul 2009, informează AFP.
Conrad Murray a spus că procurorii au eșuat în tentativa lor de a dovedi că „regele muzicii pop” se afla sub perfuzie cu propofol în ziua morții sale, cauzată de o supradoză cu acest sedativ puternic, pe care artistul îl folosea contra insomniilor cronice de care suferea.
Într-un dosar de apel de 231 de pagini instrumentat de avocații săi din Los Angeles, medicul Conrad Murray afirmă că primul judecător îndepărtase din proces o mărturie crucială utilizată în condamnarea sa din noiembrie 2011.
„Juriul nu a fost în măsură să afle că, atunci când Jackson a murit, el datora 40 de milioane de dolari organizatorilor de concerte AEG, avea peste 30 de procese deschise în justiție împotriva lui și datora milioane de dolari” fiscului american, se afirmă în acel dosar.
Procurorii au spus că medicul Murray, în prezent în vârstă de 60 de ani, l-a plasat pe Michael Jackson sub perfuzie intravenoasă în mod continuu și l-a lăsat apoi singur și nesupravegheat atunci când starul a intrat în stop respirator.
Însă, potrivit avocatei sale, Valerie Wass, medicul Murray încerca să îl trateze pe cântăreț de această dependență și în ultimele trei zile îi făcuse artistului doar o injecție cu 25 de miligrame de propofol pentru a-l ajuta să adoarmă.
Acest apel, care era previzibil, are loc cu puțin timp înainte de demararea procesului contra organizatorului de concerte AEG, de la care mama și copiii starului solicită despăgubiri de 40 de miliarde de dolari, pentru neglijența de a-l fi angajat pe Conrad Murray pentru a supraveghea starea de sănătate a lui Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în reședința sa din Los Angeles.
Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.