REȚETE DE PAȘTE – Cum vopsim „corect” OUĂLE DE PAȘTE? Nutriționiștii spun că cele mai sănătoase ouă de Paște sunt cele vopsite natural, și nu cele obținute din vopseluri chimice din comerț. Dar cum putem obține culori la fel de intense din vopsirea naurală și cum se realizează aceasta?
MESAJE DE PAȘTE sau MESAJE DE PAȘTI? Ce formă este corectă
Gospodinele care vor să păstreze linia naturală folosesc cojile de la legume și fructe, dar și diverse condimente pentru obținerea diverselor culori.
În continuare, vă prezentăm câteva metode prin care putem obține culori frumoase pentru ouăle de Paște. Penru a obține culorile dorite trebuie să folosim ouă cu coaja albă, bine curățate fără niciun pic de grăsime.
OUĂ DE PAȘTE – Roșu cărămiziu. Pentru a obține această culoare, vom folosi trei linguri de boia sau mai mult, pe care o vom fierbe aproximativ 30 de minute împreună cu ouăle.
OUĂ DE PAȘTE – Roșu deschis. Dacă vrem să obținem o nuanță de roșu deschis, atunci vom folosi la vopsit coaja de ceapă roșie sau sfecla proaspată.
OUĂ DE PAȘTE – Portocaliu. Pentru a obține ouă de culoare portocalie, le vom fierbe într- oală în care am pus coajă de ceapă albă și morcovi.
OUĂ DE PAȘTE – Verde. Pentru verde, ouăle se pot fierbe în frunze de mentă, frunze de mesteacăn sau în zeamă de spanac.
OUĂ DE PAȘTE – Albastru. Ouăle de culoare albastră se pot obține dacă sunt fierte alături de frunze de varză roșie.
OUĂ DE PAȘTE – Maro. Dacă vrem o culoare mai înschisă, atunci putem folosi frunze de nuc, ceai negru sau cafea.
OUĂ DE PAȘTE – Galben. Șofran de India este condimentul potrivit pentru a da o culoare galbenă ouălor de Paște, numai că ouăle trebuie fierte mai mult timp.
DROB DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE