Utilizatorii de Android susțin de cele mai multe ori că principalul motiv pentru care au ales acest sistem de operare este că poate fi personalizat foarte ușor. În acest context, vă prezentăm cinci lucruri pe care utilizatorii sistemului de operare dezvoltat de Google le consideră firești, însă la care posesorii de iPhone nu au acces – iar aici ne referim la sistemele de operare venite atunci când este cumpărat telefonul, nu la cele modificate (custom ROMs).
Cei de la site-ul MakeUseOf au relizat lista cu cele cinci „fructe” care le sunt interzise utilizatorilor de iOS:
1. Tastaturi
Utilizatorii de Android beneficiază de o ofertă largă de alternative la tastatura originală care vine preinstalată pe telefon. Două exemple notabile sunt SwiftKey și Swype Keyboard, ambele excelente. Pe un iPhone care nu este „spart” nu poate fi instalată o altă tastatură.
2. Modificări ale ecranului de start
În Android, utilizatorii pot face ecranul de start să arate exact cum doresc ei. Pot adăuga mai multe linii sau coloane în pagini și widget-uri. Pe iPhone singurul lucru pe care îl pot face utilizatorii pe ecranul de start este să schimbe ordinea iconițelor.
3. Widget-uri
Android are widgeturi, care oferă conținut și acces la aplicații într-o formă interactivă și multimedia. Pe Windows Phone există ceva similar: live tile-urile. iOS nu dispune de nimic asemănător.
4. Lansatoare de aplicații
Nu-ți place lansatorul preinstalat pe telefon, fie că e HTC Sense sau Samsung Touch Wiz? Nicio problemă. Poți instala altul, precum NOVA Launcher sau ADW Launcher, ambele excelente. Acestea oferă mult mai multe opțiuni de personalizare (teme, noi pachete de iconițe, mai multe pagini pe ecranul de start ș.a.) și funcționalități suplimentare. Pe iOS trebuie să folosești doar lansatorul simplu din iOS.
5. Imagini de fundal
Pe iPhone, vezi imaginea de fundal în spatele iconițelor și pe ecranul de pornire. În Android, poți folosi imagini diferite pentru ecranul de start și ecranul de pornire. Mai mult, imaginea de fundal poate fi setată în așa fel încât să poată fi derulată atunci când utilizatorul trece de pe o pagină de aplicații pe alta. Să nu uităm nici de imaginile de fundal live, care reprezintă scene în mișcare, fie că este vorba de un acvariu, valuri sau o supernovă.