Laptele matern joacă un rol esențial în dezvoltarea creierului. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Brown, din SUA, care au constatat că bebelușii alăptați au creierul dezvoltat cu 30% mai mult decât cei care nu sunt hrăniți la sân, notează Daily Mail.
Datele cercetării arată că pentru o bună dezvoltare a creierului, bebelușii ar trebui să fie hrăniți cu lapte matern în primele trei luni de viață, deoarece în această perioadă se dezvoltă acea parte a creierului care este responsabilă cu abilitățile de vorbire, înțelegere și emoție, mai scrie cotidianul britanic.
Studiul a fost realizat pe copiii sub patru ani, iar rezultatele lui arată că aceia care au fost hrăniți cu lapte matern au creierul mult mai dezvoltat, spre deosebire de cei care au băut alt lapte.
Datele studiului arată că diferențele dintre cele două categorii de copii se observă încă de la prima aniversare. Pentru a ajunge la această concluzie, dr. Sean Deoni, împreună cu echipa sa a realizat o serie de analize cu ajutorul RMN-ului.