Peste 230 de apeluri privind străzi și imobile inundate în Capitală au fost primite prin 112 de ISU București în două ore, cele mai dificile intervenții, din cauza cantității mari de apă, fiind în zonele spitalelor „Sf. Ioan” și „Marie Curie”, la Facultatea de Stomatologie și pe Calea Văcărești.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București a fost solicitat să intervină duminică pentru scoaterea apei acumulate în subsolul unor spitale, instituții de învățământ, locuințe sau pe carosabil, în urma precipitațiilor, care au depășit 25-35 de litri pe metru pătrat, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
La dispeceratul ISU București, între orele 17.30 și 19.30 au fost primite 232 de apeluri prin numărul de urgență 112, pentru a interveni atât în București cât și în județele învecinate.
Echipajele ISU București care intervin duminică în Capitală au fost suplimentate cu pompieri din turele libere. Pompierii acționau, în jurul orei 21.00, cu autospeciale echipate cu motopompe la peste 20 de adrese din Capitală.
Cele mai dificile intervenții, din cauza cantității mari de apă acumulate, au fost în zonele Spitalului Clinic de Urgență „Sfâtul Ioan”, Spitalului de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”, la Facultatea de Stomatologie, pe Calea Văcărești și pe străzile Brezoianu, Parcului și Măceșului, a precizat sursa citată.
Echipaje ISU București au intervenit și în localitățile Vidra, Roșu, Pantelimon, din județul Ilfov, precum și în Frumușani, județul Călărași, în urma solicitărilor primite pentru socaterea apei acumulate în unele locuințe.
Și echipajele de la Apa Nova intervin cu 40 de utilaje pentru evacuarea apei din zonele inundabile.
NU S-A CÂȘTIGAT LA LOTO 6/49.NUMERELE EXTRASE LA LOTO PE 30 IUNIE
Potrivit raportului Apa Nova, până în prezent au fost înregistrate 39 de acumulări de apă și 15 guri de scurgere cu probleme, în mare parte acestea fiind soluționate, a anunțat Primăria Capitalei.
De asemenea, au fost semnalate 36 de cazuri de subsoluri inundate, 31 dintre acestea fiind deja curățate.
Operatorii de salubritate sunt în teren pentru degajarea apei și a eventualelor deșeuri acumulate pe gurile de scurgere și la rigole, iar reprezentanții Administrației Străzilor vor interveni pentru a remedia eventualele defecțiuni la semafoare, a precizat municipalitatea.
Bucureștenii pot face sesizări privind RADET, Enel și Apa Nova la numărul de telefon gratuit 0800.800.868, pus la dispoziție de Primăria Capitalei.
Bucureștiul și județele Ilfov, Ialomița, Călărași și Giurgiu au fost duminică sub avertizare nowcasting cod galben de ploi. Aversele au depășit local 25 de litri pe metru pătrat și izolat 35 de litri pe metru pătrat.
Ultima avertizare cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru București și județul Ilfov a intrat în vigoare la ora 21.15 și este valabilă până la ora 23.30.