Oficial IPJ Prahova despre reclamațiile privind Raiffeisen Bank. Două persoane spun că le-au dispărut bani și valori de peste 1 milion de euro

Oficial IPJ Prahova despre reclamațiile privind Raiffeisen Bank. Două persoane spun că le-au dispărut bani și valori de peste 1 milion de euro
Publicat: 10/07/2013, 18:16
Actualizat: 18/02/2015, 02:38

Poliția a audiat angajați ai Raiffeisen Bank Ploiești și a dispus expertize în urma reclamațiilor privind furturi din casete de valori, un oficial IPJ Prahova afirmând că dacă salariații băncii ar fi respectat protocoalele nu s-ar fi ajuns la reclamații și că se pare că acolo există vulnerabilități.

Poliția Prahova a făcut cercetări la fața locului, a ridicat mijloace de probă și a dispus mai multe expertize în cadrul anchetelor deschise la o sucursală a unei bănci din centrul Ploieștiului, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, comisarul-șef Nicolae Zecheru.

Întrebat despre ce expertize este vorba, Zecheru a spus că nu poate da detalii întrucât acestea țin de anchetele care sunt în desfășurare.

„Dacă la nivelul băncii, la nivelul funcționarilor băncii se respectau exact procedurile reglementate prin protocoalele dânșilor de acces în aceste casete nu s-ar fi ajuns la această situație”, a afirmat oficialul IPJ Prahova, care se ocupă de anchetele deschise în urma reclamațiilor privind dispariția unor sume de bani și bunuri de sute de mii de euro din casete de valori din incinta Raiffeisen Bank Ploiești.

În acest context, întrebat dacă angajații băncii nu au respectat procedurile în ceea ce privește accesul la cutiile cu valori, Zecheru a răspuns: „Se pare că acolo există niște vulnerabilități pe care urmează să le deslușim noi”.

„Oricărei persoane care intră acolo i se deschide ușa de acces în camera respectivă, după care funcționarul băncii îi desface caseta, îi deblochează practic caseta persoanei care vrea să aibă acces, după care persoana respectivă, cu cheia ei, deschide caseta respectivă și operează în casetă și funcționarul rămâne în proximitatea lui, după care persoana respectivă încuie caseta la loc, după care funcționarul, cu cheia băncii, blochează caseta. Deci, dacă se respecta chestiunea asta și se făcea pentru fiecare caz în parte, nu aveam situația de acum. Deci, asta este situația standard. Deocamdată nu putem să ne pronunțăm, pentru că suntem încă în anchetă, dar eu v-am spus exact cum se pătrunde acolo și care sunt procedurile. Concluziile le trageți dumneavoastră”, a adăugat comisarul-șef Nicolae Zecheru.

Acesta a mai spus că polițiștii care se ocupă de anchetă i-au audiat pe reclamanți, pe angajații băncii și speră să ajungă la o concluzie „cât de repede”.

Poliția Prahova a primit, săptămâna trecută, două reclamații depuse la o zi diferență, din partea unor persoane care susțin că din casete de valori închiriate în incita sucursalei Raiffeisen Bank din centrul Ploieștiului le-au dispărut mai multe bunuri și sume de bani în valoare de sute de mii de euro.

Prima reclamație a fost depusă joi de către un om de afaceri din localitatea Bărcănești, care susține că din incinta casetei de valori i-au dispărut bani, bijuterii și ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

A doua zi, vineri, primarul comunei prahovene Plopu, Adrian Bălănescu, a reclamat Poliției dispariția, dintr-o casetă de valori din incinta aceleiași sucursale bancare, a unor sume de bani și bunuri a căror valoare totală se apropie de un milion de euro. Conform declarațiilor făcute de primarul Adrian Bălănescu, din caseta de valori de la Raiffeisen Bank i-au dispărut 410.000 de dolari 100.000 de lire sterline, 30.000 de franci elvețieni, 8.000 de dolari canadieni și aproape un kilogram de aur, sub formă de lingouri și bijuterii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie...
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Jamaica ar putea fi puternic afectată de uraganul Beryl. Ce prevăd experții?
×