Seamănă semințe de orz sau plantează cartofi. Așa își petrec ziua cei aproximativ 250 de deținuți ai unei închisori de maximă siguranță din Siberia. Daily Mail notează că privații de libertate își ispășesc condamnarea pe viață muncind pământurile din apropierea închisorii, care se află în apropierea orașului Krasnoyarsk.
Cotidianul britanic mai scrie că „lagărul de muncă” din orașul siberian este controlat de sistemul de penitenciare regional și este situat la aproximativ 25 de kilometri distanță de Krasnoyarsk, al treilea oraș ca mărime din Siberia.
Deținuții sunt atent supravegheați de paznici, care îi pun să semneze condica din oră în oră, pentru a le verifica prezența. Condamnații ară pământul, seamănă orz și alte cereale, ajutați de utilaje și animale de fermă.
Prizonierii nu sunt scutiți de muncă nici iarna, când temperaturile scad drastic. În Krasnoyarsk, temperaturile pot ajunge și până la -20 de grade Celsius, în luna ianuarie, iar deținuții sunt obligați să suporte vremea rece și să muncească pe temperaturi greu de suportat, ca parte a pedepsei.
Chiar dacă muncesc pe brânci, deținuții au dreptul la pauze, timp în care mănâncă și se odihnesc pe canapele și fotolii, care sunt amplasate pe câmpul pe care îl muncesc.
Conform unei statistici a International Centre for Prison Studies, în Rusia există 688.600 de deținuți, din care peste 56.000 sunt femei (8,2% din numărul total), 0,9% au vârsta sub 18 ani, iar 4,2% sunt străini. Raportând cifrele la populația totală, reiese că, din 100.000 de locuitori, 481 sunt în spatele gratiilor, în una din cele 1029 de închisori din Rusia.
Rusia se află pe locul trei, în topul țărilor cu cei mai mulți deținuți din lume, după SUA (2 239 751) și China (1 640 000), conform statisticilor International Centre for Prison Studies.