ADMITERE FACULTATE 2013. Peste 26.000 de candidați la Universitatea București; peste 90 pe loc la Limbi Moderne Aplicate

ADMITERE FACULTATE 2013. Peste 26.000 de candidați la Universitatea București; peste 90 pe loc la Limbi Moderne Aplicate
Publicat: 22/07/2013, 15:21
Actualizat: 22/07/2013, 15:21

Peste 26.000 de candidați s-au înscris, în sesiunea iulie 2013, la admitere în facultățile Universității București, cu o medie de 5,68 candidați pe locurile de la buget, cea mai mare concurență înregistrându-se pentru cele 10 locuri la Limbi Moderne Aplicate, de 92,1 înscriși pe loc.

Cele mai căutate școli în această sesiune sunt Facultatea de Administrație și Afaceri (14,20 cand./loc), unde cea mai căutată specializare este Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc) și Facultatea de Geografie (12,83 cand./loc), cu specializările Hidrologie și Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritorială (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie București (16,09 cand./loc) și Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (7,90 cand./loc), urmată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (7,82 cand./loc). La aceasta din urmă, cea mai căutată specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 cand./loc), unde sunt și cele mai puține locuri – 10. La majoritatea specializărilor pe o limbă străină sunt câte 14 locuri de la buget, iar cele mai căutate sunt: Italiană (15,78 cand./loc), Rusă (14,35 cand./loc), Portugheză (13,78 cand./loc), Japoneză (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Arabă (7,71 cand./loc), Neogreacă (7,28 cand./loc).

În continuare, în topul celor mai căutate facultăți din Universitate sunt: Facultatea de Științe Politice (6,50 cand./loc), cu cele mai căutate specializări – Studii de securitate (9,73 cand./loc) și Științe politice (8,21 cand./loc), Facultatea de Biologie (6,14 cand./loc), Facultatea de Drept (5,34 cand./loc), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (4,79 cand./loc), Facultatea de Litere (4,77 cand./loc), cea mai căutată specializare fiind Studii europene (7,57 cand./loc), Facultatea de Istorie (4,50 cand./loc), cea mai căutată specializare fiind Relații Internaționale și Studii Europene (8,74 cand./loc), Facultatea de Matematică și Informatică (4,24 cand./loc) și Facultatea de Psihologie și Științele Educației (3,98 cand./loc).

Candidații care s-au înscris la specializări unde modalitatea de admitere consta într-un examen sau test grilă susțin în această perioadă probele de concurs. Data limită de afișare a rezultatelor este 27 iulie, însă unele facultăți – de Administrație, Fizică și Sociologie – au afișat deja rezultatele concursului de admitere.

Candidații declarați admiși pe locurile de la buget au obligația de a confirma locul prin depunerea diplomei de bacalaureat în original la sediul facultății (în cazul în care nu au depus-o la înscriere). Candidații admiși pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat în original, în termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de următorul candidat de pe listă.

După afișarea rezultatelor, dacă forma de finanțare a viitorului student este la taxă sau a fost admis la forme de învățământ precum IFR (frecvență redusă) sau ID (la distanță), aceștia trebuie să anexeze la dosar și chitanța care să ateste achitarea taxei de studii în cuantumul stabilit de facultate.

Majoritatea facultăților din cadrul Universității din București (cu excepția Facultăților de Biologie, Psihologie și Științele Educației, Sociologie și Asistență Socială) organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licență și în luna septembrie 2013, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna iulie 2013 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).

Facultatea de Drept va organiza concurs de admitere în sesiunea Septembrie 2013 doar pentru forma de învățământ la distanță (ID).

Înscrierile la admitere pentru sesiunea septembrie 2013 se fac în perioada 3 – 10 septembrie, iar examenele au loc între 12 și 16 septembrie. Data limită de afișare a rezultatelor este 21 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
UE, ordin pentru grupele de muncă la pensie. Olguța Vasilescu: N-au vrut să accepte
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
David Niven, al doilea James Bond. Sublocotenent, scriitor și actor de Oscar