Ellen DeGeneres va prezenta gala premiilor Oscar 2014

Ellen DeGeneres va prezenta gala premiilor Oscar 2014
Publicat: 02/08/2013, 21:15
Actualizat: 02/08/2013, 21:15

Vedeta de televiziune americană Ellen DeGeneres a fost desemnată prezentatoarea principală a galei de decernare a premiilor Oscar din 2014, potrivit The Hollywood Reporter.

Ellen DeGeneres îi urmează actorului de comedie Seth MacFarlane, creatorul serialului animat „Family Guy”, care a prezentat gala premiilor Oscar din acest an.

Anunțul a fost făcut chiar de către Ellen DeGeneres, vineri, pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter. „Este oficial: Voi găzdui Oscarurile!”, a scris DeGeneres.

Totodată, Ellen DeGeneres a mulțumit reprezentanților Academiei de film americane, pentru că au ales-o să găzduiască gala de decernare a premiilor Oscar 2014, și soției sale, actrița Portia de Rossi.

Va fi pentru a doua oară când Ellen DeGeneres va prezenta o gală a premiilor Oscar. Ea a mai prezentat gala de decernare a prestigioaselor premii în 2007.

Potrivit The Hollywood Reporter, Academia de film americană a început din timp pregătirile pentru cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar, care va avea loc pe 2 martie 2014.

Astfel, în luna aprilie, Academia i-a readus în echipa organizatoare a galei premiilor Oscar pe producătorii Craig Zadan și Neil Meron.

Totodată, anunțul că Ellen DeGeneres va găzdui următoarea gală a premiilor Oscar vine după ce Cheryl Boone Isaacs a devenit, miercuri, primul președinte afroamerican al Academiei de film americane, organizația care decernează în fiecare an prestigioasele premii.

Cheryl Boone Isaacs a anunțat că prima ei decizie va fi să stabilească, împreună cu Craig Zadan și Neil Meron, persoana care va prezenta gala premiilor Oscar 2014.

„Sunt încântată să găzduiesc gala premiilor Oscar pentru a doua oară. Știți cum se spune – a treia oară este cu noroc”, a declarat Ellen DeGeneres.

La rândul lor, Craig Zadan și Neil Meron au afirmat: „Toată lumea o iubește (pe Ellen DeGeneres, n.r.) și ne așteptăm ca publicul de la Dolby Theatre (locul unde se va desfășura gala premiilor Oscar, n.r.), și telespectatorii din întreaga lume să fie la fel de încântați de acest anunț ca noi”.

Totodată, Cheryl Boone Isaacs, recent aleasă președinte al Academiei de film americane, a declarat: „Am fost imediat de acord cu Craig și Neil că Ellen este gazda ideală pentru această ediție a premiilor Oscar. Așteptăm cu nerăbdare acest show, care va fi unul plin de divertisment, antrenant și amuzant”.

Cea de-a 86-a ediție a premiilor Oscar va avea loc duminică, 2 martie 2014, la Hollywood, în fostul Kodak Theatre, redenumit în mai anul trecut Dolby Theatre.

Nominalizările pentru Oscarurile din 2014 vor fi anunțate anul viitor pe 16 ianuarie, iar cei 6.000 de membri ai Academiei de film americane vor putea să voteze actorii și filmele preferate până pe 25 februarie 2014.

Marele învingător de la cea de-a 85-a ediție a premiilor Oscar a fost lungmetrajul „Argo”, desemnat câștigător la trei categorii de premii: „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu adaptat” și „cel mai bun montaj”.

Ellen DeGeneres, în vârstă de 55 de ani, este una dintre cele mai influente vedete de televiziune din lume. Ea se află pe locul al zecelea în topul anual al celor mai influente celebrități din lume, întocmit de revista Forbes și publicat în iunie 2013.

Ellen DeGeneres, prima vedetă din televiziunea americană care a dezvăluit în direct că este lesbiană, în 1997, a primit o stea pe Bulevardul Gloriei – Walk of Fame – din Hollywood, într-o ceremonie care a avut loc în septembrie 2012, la Los Angeles.

Tot anul trecut, DeGeneres a primit și cel mai prestigios premiu de comedie din industria de divertisment din Statele Unite – Mark Twain Prize for American Humor pe 2012.

Născută în New Orleans, Ellen Degeneres și-a început cariera într-un club de comedie din orașul ei natal. În 1982, înregistrarea video a unui spectacol al ei i-a adus titlul de cea mai amuzantă femeie din America. În 1986, Ellen Degeneres a apărut în „The Tonight Show” și a devenit prima femeie-artist de comedie invitată de Johnny Carson în acea emisiune.

În urmă cu 15 ani – cu puțin timp înainte de înființarea premiului Mark Twain -, Ellen DeGeneres a anunțat că este lesbiană, pozând pe coperta revistei Time și în direct, în sitcomul ei „Ellen”, în fața a peste 46 de milioane de telespectatori. Popularul show TV a început să piardă din audiență și a fost anulat un an mai târziu. DeGeneres a spus, în acea vreme, că televiziunea ABC s-a lăsat cuprinsă de frică și a abandonat emisiunea. Vedetei americane i s-a reproșat faptul că era „prea gay” și că și-a construit cariera prin impunerea unei „agende gay” în programul emisiunii sale.

Anularea sitcom-ului și sentimentul de respingere socială au determinat-o pe DeGeneres să dezvolte o depresie profundă.

Sitcom-ul „Ellen” a deschis însă calea pentru alte emisiuni care au reușit să depășească tabuurile referitoare la personajele gay. Astfel au apărut „Will and Grace”, „Glee”, „Modern Family” și multe altele.

Ellen DeGeneres a revenit însă în actualitate cu roluri în filme și s-a remarcat în animația „În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo”, în care a asigurat vocea pentru unul dintre personajele principale. Ea a devenit apoi realizatoarea și prezentatoarea propriului show TV – „The Ellen DeGeneres Show” -, a scris cărți care au ajuns bestseller și a făcut parte din juriul emisiunii „American Idol”, care se bucură de o mare audiență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Preţul exorbitant pe care l-a plătit un cuplu pentru două băuturi la un restaurant din...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×