REZULTATE TITULARIZARE 2013. O mare parte dintre candidații care au dat examenul de TITULARIZARE 2013 vor să ocupe un post de învățător sau învățătoare. Potrivit EDU.RO, 160 dintre candidați au obținut nota 10 la TITULARIZARE 2013, iar dintre aceștia numai 5 provin de la universități particulare, ceilalți fiind absolvenți ai unor universități de stat. În plus, și în privința notelor de 10 obținute la TITULARIZARE 2013 proporția candidaților care predau la învățămîntul primar se păstrează: aproape o treime dintre cei cu 10 sunt învățători/învățătoare.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. Mulți dintre candidații care au susținut examenul au mai lucrat în sistemul de educație, iar acum se întorc, deoarece au descoperit, spun ei, că asta le e menirea.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. Cele mai multe note de 10 s-au obținut în București- 19, în județul Iași – 16, în județul Cluj -11 și în județul Timiș -8. Cinci județe – Teleorman, Caraș Severin, Vîlcea, Ilfov și Mehedinți nu au niciun profesor de nota 10. Șapte județe au câte un candidat la TITULARIZARE 2013 care a obținut nota 10: Sălaj, Alba, Vrancea, Olt, Gorj, Călărași și Tulcea.
Gândul a stat de vorbă cu câteva dintre învățătoarele de nota 10.
Ramona Cinezan, 32 de ani, este singura participantă la examenul de titularizare din județul Alba. Anul acesta, revine în învățământ după o absență de 7 ani, timp în care a lucrat în străinătate.
„În 2006, am renunțat de bunăvoie și am plecat în Spania”, spune Ramona, care descrie viața în Spania ca fiind mult mai bună ca la noi. Spune că s-a întors la educație deoarece este singurul domeniu în care-i place să muncească. Pentru titularizare s-a pregătit din ianuarie, câte două ore în fiecare zi.
„Examenul n-a fost greu cu toate că am avut o întrerupere”, a spus învățătoarea. Citește în fiecare zi știri despre profesori și despre educație și crede că toate problemele din sistem pornesc de la plata sub nivel a profesorilor. Ramona va câștiga anul acesta de patru ori mai puțin ca în Spania. „Acolo luam 1.000 de euro, aici o să iau 250 de euro. Nu că merită din punct de vedere financiar, dar am satisfacția că trăiesc în țara mea și am demnitatea mea”, a spus Ramona.
VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU PROFESORII DE 10 LA TITULARIZARE 2013
Din lipsă de posturi, a dat titularizarea a treia oară
O altă învățătoare cu 10 este Iuliana Fodosian, 25 de ani, din județul Cluj, unul dintre cei 11 candidați cu media 10 la TITULARIZARE 2013. Este a treia oară când dă titularizarea pentru un post stabil, a mai dat în 2007 și 2010. A intrat în educație imediat după ce a terminat liceul pedagogic și are deja 6 ani de experiență. Anul acesta îi expira examenul susținut acum trei ani, așa că a trebuit să îl mai susțină o dată. „Am învățat cam opt ore pe zi timp de două săptămâni”, a spus Iuliana. Până acum, n-a prins un post de titular, ci numai de suplinire.
Iuliana spune că examenul nu e greu pentru cine se documentează în permanență și e de acord cu tot ce apare nou. „Dacă citești tot timpul ce apare nou, în momentul în care apare nu ai nicio problemă”, arată Iuliana, care spune că motivația pentru a rămâne în educație sunt copiii. „Cel mai bine mă simt când imi dau seama că munca pe care am depus cu copiii e varoficată atunci când ei merg la concursuri și le câștigă.
Anul acesta mai urmează un examen important pe care îl va susține- definitvatul- iar din acest motiv vrea să rămână în educație.
„În educație poți să fii foarte creativ”
Simona Morar, 36 de ani, este o altă învățătoare de 10 din Cluj. A lucrat în învățământ timp de 11 ani, dar în 2007 și-a dat demisia din motive personale. Pentru titularizarea din acest an a învățat mai ales în luna iulie, cam două ore pe zi. „Am încercat să lucrez în mai multe domenii, dar mi-am dat seama că educația este locul unde mă simt împlinită. Cinci ani cât am lipsit, am avut timp să-mi dau seama de acest lucru, așa că anul trecut am luat un post de suplinitor, iar anul acesta am dat titularizarea”, spune Simona care se vede ieșind la pensie din sistemul de învățământ, chiar dacă salariul nu este deloc motivant.
„În educație poți să fii foarte creativ, copiii te umplu de energie. În niciun caz nu e vorba de salariu, cel mai mult contează să simți că ești împlinit sufletește”, spune învățătoarea.
Simona Morar, învătătoare de nota 10 la titularizare// Foto arhiva personala
REZULTATE TITULARIZARE 2013. Clujul și Iașiul și Bucureștiul sunt în topul județelor unde procentul de promovare al profesorilor care au susținut titularizarea a depășit 50%. Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în județul Cluj (56,82%), iar cel mai scăzut procent, în județul Mehedinți (30,02%). De asemenea, 5.935 de participanți au obținut note sub 5.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. În afară de Mehedinți, Olt, Giurgiu, Caraș -Severin și Teleorman sunt județele unde s-au obținut cele mai mici procente de promovare la TITULAZARE 2013.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. Oficialii de la Ministerul Educației arată că au fost evaluate lucrările a 29.509 de candidați. Dintre aceștia, 14.098 de candidați (47,78%) au obținut note între 7 și 10, iar 9.476 de candidați (32,11%), note între 5 și 7.
În plus, statistica de la minister arată că 160 de candidați au obținut nota 10, cei mai mulți fiind din București – 19.
În total, 79,89% dintre profesorii care au participat la concurs au au luat note peste 5, înainte de contestații. Cele mai multe note de 10 s-au obținut în București- 19, în județul Iași – 16, în județul Cluj -11 și în județul Timiș -8. Cinci județe – Teleorman, Caraș Severin, Vîlcea, Ilfov și Mehedinți nu au niciun profesor de nota 10.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. Ministerul Educației precizează că profesorii nemulțumiți de rezultate pot depune contestații în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor școlare județene. Cererile de recorectare a lucrărilor se primesc astăzi, 5 august, imediat după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00, și mâine, 6 august, între orele 8.00 și 15.00. Afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. După rezultatele finale, urmează repartizarea posturilor în învățământul preuniversitar. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată -TITULARIZARE 2013 – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată – SUPLINIRE, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.
REZULTATE TITULARIZARE 2013. Repartizarea candidaților pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 și 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfășura repartizarea candidaților pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.
REZULTATE TITULARIZARE 2013 sunt afișate pe portalul Edu.ro.