Băsescu ia la inspectat șantierul autostrăzii Nădlac-Arad: „Proastă guvernare. Cum să pui taxe pe chirii, dar să nu folosești aici bani europeni?”

Băsescu ia la inspectat șantierul autostrăzii Nădlac-Arad: Proastă guvernare. Cum să pui taxe pe chirii, dar să nu folosești aici bani europeni?
Publicat: 07/08/2013, 14:02
Actualizat: 19/03/2015, 03:56

Președintele Traian Băsescu revine, după doi ani, la una dintre preocupările sale mai vechi: inspectarea șantierelor de drumuri și autostrăzi. Astăzi, șeful statului a ajuns pe porțiunea de autostradă Arad-Nădlac, la kilometrul 12, în dreptul orașului Pecica, unde lucrările au fost oprite. Concluzia sa, imediat ce a pus piciorul pe tronsonul de drum: „E emblema neputinței. E proastă guvernare. Cum să pui taxe pe chirii, dar să nu folosești bani europeni pentru 39 de kilometri de aurtostradă?”

Coincidența face ca vizita sa, anunțată în programul oficial în ultimul moment, să aibă loc în perioada în care cei mai mulți miniștri, inclusiv premierul Victor Ponta și ministrul pentru Infrastructură, Dan Șova, cei care și-au asumat politic tema construcției autostrăzilor, să fie în concediu.

„Nu-i suspectați de sabotaj, suspectați-i de altceva: de proastă guvernare. Trebuia să fie gata din aprilie 2013 și stă în nelucrare din noiembrie 2012 „, a comentat Băsescu în fața camerelor de luat vederi.

În opinia sa, „Guvernul trebuia să intervină”, în condițiile în care firma care a câștigat contractul a intrat în insolvență și nu se mai putea împrumuta la bănci. „Insolvența nu înseamnă încetarea activității. Uitați-vă la hidroelectrica. Guvernul să se trezească”, a sugerat Băsescu.

La Arad, președintele i-a făcut o vizită și primarului PDL, Gheorghe Falcă, căruia i-a fost și naș de cununie. Întrebat, la plecare, dacă l-a convins pe Falcă să treacă la Mișcarea Populară, Băsescu a negat ferm: „Nu discut așa ceva nicăieri și eu nu sunt pe post de propagandist pentru Mișcarea Populară, fie că vorbim despre partid sau despre fundație. Așa ceva nu fac”, a răspuns el, potrivit Mediafax.

Aradul se află pe unul din primele locuri în topul celor care au semnat pentru înființarea partidului Mișcarea Populară, cu peste 2000 de susținători care devin automat și membri fondatori ai formațiunii.

Ultima dată când președintele a făcut o vizită similară a fost în august 2011, pe șantierele autostrăzii București -Ploiești, inspectate la vremea respectivă intens atât de premierul Emil Boc, cât și de ministrul Transporturilor la acea dată, Anca Boagiu. Anterior, în iulie 2009, a fost să vadă stadiul lucrărilor la București-Brașov. Ca fost ministru al Transporturilor, Băsescu inspecta frecvent diverse porțiuni de drumuri în lucru, în primii ani de mandat. Nu a făcut-o însă niciodată după ce Guvernul Ponta s-a instalat la Palatul Victoria.

Recent, președintele a criticat Guvernul pentru că nu a făcut proba competenței în pregătirea absorbției banilor pentru exercițiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles. Printre altele, Comisia Europeană a reproșat Executivului, în dialogul purtat cu Ministerul Fondurilor Europene, că nu există un masterplan pentru transporturi. „Și, în sfârșit, pentru că tot am pierdut «un geniu», pe domnul Fenechiu, o observație din documentul experților Comisiei Europene care spune «lipsă de Master Plan pentru Transporturi». Așa genial și așa lipsă, după domnul prim-ministru”, a comentat pe 22 iulie Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută...
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Rușii folosesc "asaltul cu carne", o nouă tactică brutală pentru a înainta și a epuiza...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Transformarea-ȘOC a unei femei! Cu aceste trucuri SIMPLE, EA a slăbit 50 de kg. Nu...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Șoferii au voie să refuze etilotestul și drugtestul. Ce pot face polițiștii în continuare
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a...
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Un uter artificial poate crește pui de rechin timp de aproape un an
×