Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, la Sport.ro, că fanii echipei Rapid nu pot să intre în greva foamei cerându-i lui demisia, pentru că el a fost de partea formației giuleștene în litigiul cu Concordia Chiajna
„Săracii, nu știu despre ce este vorba, dar împotriva mea nu pot să intre în grevă pentru că ei știu că eu am vrut să respect regulamentul, să rămână 18 echipe, așa cum era hotărârea Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal și cum era hotărârea Comitetului Executiv și cum este în ROAF la pagina 234. Nu am vrut să încalc regulamentul. Pentru mine, criteriu sportiv, așa cum este definit în tot în sportul mondial, la FIFA și la UEFA, trebuie să primeze. Am considerat că Rapidul terminând pe locul 8, criteriul sportiv trebuie să primeze. Și să nu țină de un singur om, de Duru, care să spună el că e bine sau nu e bine”, a spus Dragomir.
Șeful LPF le transmite suporterilor care intenționează să intre în greva foamei să se documenteze înainte: „Eu îi rog să fie bine documentați și să nu înceapă să facă o prostie pe care după aceea să o regrete, pentru că sunt tineri și nu are rost să facă așa ceva. Asta nu aduce nimic bine pentru nimeni. Clubul Rapid trebuie, repede-repde, să-și caute drepturile la TAS. Este greu, pentru că TAS-ul revine greu, dar nu imposibil.”
Liga Suporterilor Rapidiști a anunțat că mai mulți fani vor intra în greva foamei, miercuri, la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu, protestul urmând să se încheie numai după ce conducătorii fotbalului românesc vor demisiona din funcții.
„În data de 07.08.2013, începând cu ora 18.00, pe gazonul Stadionului Giulești-Valentin Stănescu, va fi demarată o formă extremă de protest, respectiv greva foamei. Sunt așteptați să se alăture protestului toți suporterii rapidiști, indiferent de vârstă, sex, religie, arătând astfel că suflarea alb-vișinie a fost, este și va rămâne un bastion al corectitudinii și al dreptătii. Scopul gestului extrem la care recurgem este ca oamenii care au distrus fotbalul românesc și care pentru realizarea intereselor proprii au subjugat clubul Rapid și multe alte cluburi de tradiție să demisioneze imediat din funcțiile pe care care le-au monopolizat și pe care le-au condus într-un mod incompentent”, se menționează în comunicat.
TAS a obligat, la 2 august, Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanța de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgență al FRF.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF și LPF. Șeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licențelor, în timp ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susținut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparținut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).
Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleștene de a juca în primul eșalon, în condițiile în care nu are licență.
Ilfovenii au jucat, totuși, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.