Specialiștii francezi de la Institut Pasteur din Paris au realizat o cercetare pentru a stabilili cu exactitate ce se întâmplă atunci când un țânțar mușcă o persoană sau un animal.
Pentru realizarea studiului, echipa condusă de Valerie Choumet a folosit un microscop cu ajutorul căruia a reușit să surprindă și să examineze întreg procesul prin care insecta se hrănește, relatează Huffington Post.
Astfel, cercetătorii au descoperit că, în realitate, trompa prin care țânțarii sug sângele nu este similară unui simplu tub, ci este compusă din mai multe părți mici care înțeapă pielea. Odată ce pătrund în țesut, acestea se întind în căutarea vaselor de sânge.
„Am citit că părțile trompei țânțarilor sunt mobile, dar să văd asta în timp real a fost minunat”, a spus James Logan, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine.
Potrivit sursei citate, experimentul a fost realizat pe șoareci și a avut ca scop stabilirea exactă a procedeului prin care țânțarii infectați cu malaria transmit agenții patogeni.