Milioane de copii britanici evită să mănânce legume și petrec prea mult timp în fața televizorului. Cercetătorii avertizează că aceste lucruri duc la crearea unei generații ai cărei membri vor ajunge să trăiască mai puțin decât părinții lor, potrivit Daily Mail.
Cea mai mare parte a copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 15 ani nu mănâncă cele cinci porții de legume și de fructe recomandate zilnic, arată rezultatele unui studiu realizat de o fundație din Regatul Unit alături de cercetători de la Universitatea Oxford.
Jumătate dintre tinerii care se încadrează în această grupă de vârstă mănâncă însă în fiecare zi dulciuri și beau sucuri acidulate.
De asemenea, un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între doi și 15 ani petrec cel puțin șase ore din fiecare zi de weekend fără să aibă o activitate.
„Aceste cifre sunt un avertisment că mulți dintre copiii noștri se află în mare pericol de a dezvolta pe viitor boli cardiace dacă vor continua să aibă acest stil de viață”, susține Simon Gillespie, liderul echipei care a lucrat la acest studiu.
Situația este și mai gravă în rândul adolescenților britanici. În cazul lor, doi din cinci tineri de 13 ani consumă sucuri acidulate în fiecare zi.
Aproape jumătate dintre băieți și mai mult de o treime dintre fetele de 13 ani nu servesc micul dejun, în timp ce în cazul adolescenților de 15 ani numărul este și mai ridicat.
De asemenea, cea mai mare parte a copiilor de 13 ani nu fac ora de sport recomandată zilnic și aproape trei sferturi dintre ei se uită la televizor cel puțin două ore pe zi în timpul săptămânii.