În lipsa banilor pentru investiții semnificative, edilii din Satu Mare au chemat presa locală la începutul săptămânii pentru a prezenta opiniei publice 10 noi coșuri de gunoi. „Cele portocalii, de plastic, care au umplut tot orașul, sunt ușor degradabile. Vine un karatist și pe ăsta de plastic l-a făcut țăndări. Acestea sunt metalice, mai rezistente, au și un spațiu pentru scrumieră și sunt inscripționate cu însemnele primăriei să nu poată fi furate și duse la fier vechi”, și-a explicat demersul primarul Dorel Coica, pentru gândul.
Noile coșuri de gunoi, pentru care primăria a plătit 3000 de lei, au fost puse în lumina reflectoarelor luni în prezența primarului, a viceprimarului Marcela Papici și a city-managerului din Satu Mare, Dan Băbuț, a relatat publicația locală Informația Zilei. La eveniment au fost atrași și cetățenii cărora li s-a cerut părerea despre noile coșuri, fiind încurajați să se adreseze poliției dacă le văd vandalizate.
Prezentarea oficială a coșurilor de gunoi la Satu Mare. Sursa foto: Informația Zilei
Contactat de gândul, primarul PSD spune însă că nu a fost vorba de o inaugurare propriu-zisă a coșurilor de gunoi, ci doar le-a „dat ca model”, în timp ce edilii își făceau drum spre un loc de joacă din Cartierul Soarelui. „De ce naiba să inaugurăm un coș de gunoi? Am fost să inaugurăm un loc de joacă pentru copii și în drumul nostru ne-am oprit în Parcul Soarelui unde am implementat un nou model de coșuri. Le-am dat ca model să vedem ce cred cetățenii înainte să le înlocuim pe toate cele de plastic. Sunt convins că oamenilor le vor plăcea”, spune Dorel Coica despre investiția „deocamdată experimentală”.
La locul de joacă, oficialii primăriei au fost, din lipsa banilor alocați anul acesta pentru proiectele administrațiilor locale, mai mult vizitatori decât inițiatori ai investiției. „Nu e o investiție a Primăriei, că noi nu putem face anul acesta investiții, doar am finalizat ce mai era început și alte proiecte sunt încă în derulare. E vorba de un parteneriat. Un cult religios își face o biserică, noi le-am dat o fostă centrală termică a orașului pe care nu o mai folosim, ca ei să facă alături un loc de joacă. Vine enoriașul la biserică, dar copiii nu au răbdare, se pot juca în timpul acesta”, a mai spus Coica.