Președinta Asociației Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit la Parchetul instanței supreme

Președinta Asociației Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit la Parchetul instanței supreme
Președinta Asociației Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit, vineri, la Parchetul instanței supreme pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel, unul dintre câinii care l-au mușcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta.
Publicat: 06/09/2013, 11:17
Actualizat: 06/09/2013, 11:17

Președinta Asociației Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit, vineri, la Parchetul instanței supreme pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel, unul dintre câinii care l-au mușcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta.

Carmen Secăreanu a venit la Parchet însoțită de o persoană, cel mai probabil avocatul acesteia, și nu a făcut declarații.

Aceasta fusese citată să se prezinte joi la Parchetul instanței supreme, însă a cerut anchetatorilor să amâne audierea ei pentru vineri, întrucât vrea să își angajeze un avocat.

La Parchetul instanței supreme a venit, cu aproximativ zece minute înaintea lui Carmen Secăreanu, și Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociației Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuț Anghel.

Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a declarat că aceasta are calitate de martor în dosar și a venit să răspundă înterbărilor anchetatorilor.

Acesta a precizat că este prematur să se vorbească de acuzații, arătând că Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociației Caleidoscop.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului București, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanței supreme, având în vedere complexitatea cauzei și intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, acesta fiind găsit cu sute de mușcături de câini, pe un teren privat, aparținând unei firme, din apropierea Parcului Tei, în Sectorul 2 al Capitalei.

Anchetatorii vor verifica și dacă au fost respectate dispozițiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

În acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instanței supreme, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Unul dintre câinii care l-au omorât pe Ionuț Anghel fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Asociația Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

Răzvan Băncescu a declarat, la ieșirea de la Parchetul instnaței supreme, că nu se simte în niciun fel răspunzător pentru incidentul în urma căruia copilul de patru ani a murit sfâșiat de câini.

Băncescu a precizat că a fost chemat de anchetatori pentru a da declarații în calitate de martor și a adus mai multe documente, întrucât unul dintre câinii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind ulterior adoptat de Asociația Caleidoscop. Acesta a afirmat că, din informațiile sale, Asociația Caleidoscop a adoptat nouă câini de la ASPA.

El a precizat că, până în prezent, nu s-a reușit contactarea reprezentanților Asociației Caleidoscop și nici nu se cunoaște exact care mai este situația acestei organizații pentru protecția animalelor.

Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA urmează să facă o centralizare a tuturor câinilor care au fost adoptați de ONG-uri.

Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Șase câini au fost ridicați în 2 septembrue de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre aceștia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Lavinia Mirela Nica, care a fost membră a Asociației Caleidoscop și a semnat formularul prin care câinele care l-a ucis pe copil a fost adoptat în 2008 de acest ONG, angajându-se să nu îl abandoneze, spune că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident, iar ea are conștiința curată, potrivit stirileprotv.ro.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în...
Eclipsă inelară de Soare astăzi. De la ce oră și în ce regiune poate fi...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei...
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de...
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Cu ce se ocupă Cătălina, fiica lui Constantin Enceanu? A ales un drum diferit față...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Muntele Everest este o anomalie în Himalaya, iar cercetătorii au aflat de ce