Antonescu despre scandalul maidanezilor: „Într-o altă țară am fi asistat la demisii. Referendumul e inutil, chiar jenant”

Antonescu despre scandalul maidanezilor: Într-o altă țară am fi asistat la demisii. Referendumul e inutil, chiar jenant
Publicat: 09/09/2013, 00:02
Actualizat: 23/07/2016, 22:20

Crin Antonescu susține că referendumul privind câinii fără stăpân care va avea loc pe 6 octombrie este „inutil, chiar jenant”, apreciind, totodată, că „într-o altă țară am fi asistat la demisii” dacă se întâmpla ca un copil să moară sfâșiat de câini.

„Eu sunt de acord că într-o altă țară am fi asistat la demisii, a primarului în primul rând. Sunt absolut de acord. Dar într-o altă țară, din nenorocire, dacă un om este mușcat și băgat în spital de un câine vagabond, aia este o știre și un scandal. Noi am ajuns să moară copii și nu este primul caz. Eu cred că nu are rost, dar nu pot împiedica o asemenea decizie, pentru că este o decizie a CGMB. Dar nu are rost. Referendumul nu poate bate legea, este inutil, ce să mai discutăm, chiar este jenant”, a declarat Antonescu duminică seară la Digi TV, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, organizarea unui referendum duce la cheltuieli inutile, întrucât în cazul în care Parlamentul adoptă legea privind câinii fără stăpân, consultarea bucureștenilor devine inutilă.

„Eu cred că în legătură cu eutanasierea părerile bucureștenilor, ca și ale românilor, părerile sunt împărțite. Eu cred că în legătură cu o chestiune părerile bucureștenilor nu sunt împărțite: cadrul legal avem și nu trebuie niciun referendum. Nu este normal într-o țară care se pretinde civilizată să umble câini fără stăpân pe stradă și să fii în pericol să fii mușcat, ba chiar omorât, cum am ajuns în această situație. Nu îmi trebuie niciun referendum pentru asta. Legea, că este vorba de eutanasiere în formula legii sau că este o altă chestiune – problema este prinderea acestor câini, strângerea lor de pe străzi și mai departe este o chestiune care nu mai ține de referendum, mai departe este de văzut ce s-a făcut în ani de zile, nu doar de domnul Oprescu, și de ceilalți. Și dacă mergi pe formula eutanasierii, formulă pe care, cu durere în suflet, nu ar fi trebuit să ajungem să mergem pe ea, dar nu cred că mai avem acum altă soluție, tot trebuie să îi strângi și să îi duci undeva să îi eutanasiezi, pentru că nu mergi cu mitraliera pe stradă și tragi unde vezi un câine”, a afirmat președintele Senatului.

El a precizat că reacția sa privitoare la organizarea referendumului nu reprezintă un atac la adresa primarului general Sorin Oprescu.

„Nu este un atac, așa cum l-au perceput unii, la dresa lui Sorin Oprescu. Am spus doar că un referendum este chiar culmea, adică încă niște bani cheltuiți, încă o lună pierdută, când foarte probabil săptămâna aceasta în Camera Deputaților, pentru că acolo este în acest moment decizia, probabil că legea se va adopta în sensul eutanasierii, deci, la ce mai este bun referendumul?”, a spus liderul PNL.

Potrivit acestuia, PNL a susținut proiectele edilului Capitalei.

„Depinde ce înseamnă susținere. Noi am susținut proiectele primarului general și suntem gata să le mai susținem. Aici nu este vinovăția, pentru că este o vinovăție, a primarului general, nu poți să spui că nu-i. Este o vinovăție a mai multora și a noastră, a celor care am avut oameni în CGMB. Problema asta trebuia să fie prima, chiar înaintea salubrității, chiar înaintea deszăpezirii. Nu mai vorbesc înaintea statuilor, florilor și altor lucruri necesare într-un oraș mare. Toți, nu doar primarul general, toți nu au dat o importanță. În chestiunea asta cu referendumul nu avem cum să susținem. Cred că la noi consilierii au votat referendumul lui Sorin Oprescu, dar asta nu înseamnă că referendumul are sens”, a mai spus Antonescu.

Referindu-se la retragerea consilierilor PDL din CGMB, Crin Antonescu a declarat că acesta este un act politic care trebuie luat în considerare. „Putem să discutăm la nesfârșit cât au făcut primarii PDL Băsescu și Videanu în opt ani de zile, nu asta este foarte semnificativ”, a adăugat Antonescu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit...
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Temperaturile „se prăbușesc”! Meteorologii anunță fenomene meteorologice extreme