Prima pagină » Știri » Pensiunea Atra: Autoritățile nu au dovezi că am deversat ape menajere în lac, dar am plătit amenzile

Pensiunea Atra: Autoritățile nu au dovezi că am deversat ape menajere în lac, dar am plătit amenzile

Pensiunea Atra: Autoritățile nu au dovezi că am deversat ape menajere în lac, dar am plătit amenzile
Reprezentanții pensiunii din Prahova amendate cu 160.000 de lei după ce autoritățile au constatat că deversa ape cu fecale în lacul Paltinu spun că autoritățile nu au dovezi care să susțină acuzațiile de contaminare cu dejecții a lacului, dar că au plătit amenzile, deși nu sunt de acord cu acestea.

Reprezentanții pensiunii din Prahova amendate cu 160.000 de lei după ce autoritățile au constatat că deversa ape cu fecale în lacul Paltinu spun că autoritățile nu au dovezi care să susțină acuzațiile de contaminare cu dejecții a lacului, dar că au plătit amenzile, deși nu sunt de acord cu acestea.

Reprezentanții pensiunii de cinci margarete Atra din comuna prahoveană Valea Doftanei, care în urmă cu o săptămână au primit 100.000 lei amendă de la Garda de Mediu și 60.000 lei amendă de la Poliția Prahova după ce autoritățile au constatat că pensiunea deversa ape menajere și fecaloide în lacul de acumulare Paltinu, spun că acuzațiile cu privire la deversarea apelor fecaloid-menajere în lac sunt „neadevărate” și că lucrează „îndeaproape” cu autoritățile „pentru a clarifica această situație”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Într-un punct de vedere remis MEDIAFAX de către pensiunea Atra din Valea Doftanei, se arată că „pensiunea deține propria stație de epurare a apelor uzate menajere”, o stație produsă de o firmă germană și autorizată de Ministerul român al Dezvoltării Regionale, echipamentul fiind revizuit conform programului se service al producătorului.

„După epurare, apa este stocată într-un bazin etanș și apoi este refolosită. Țeava care se află în partea superioară a bazinului cu apa epurată este o țeavă de aerisire prin care nu se face deversare de deșeuri. Este imposibilă deversarea fecalelor și a deșeurilor menajere din bazinul cu apă epurată. În cadrul vizitei celor două autorități, nu s-au constatat dovezi care să susțină acuzațiile de contaminare cu dejecții și ape fecaloid-menajere”, se arată în punctul de vedere făcut public de pensiunea Atra.

Contactați telefonic și întrebați dacă au plătit amenzile sau au contestat în instanță aceste sancțiuni în condițiile în care se consideră nevinovați, reprezentanții pensiunii au afirmat că au achitat amenzile, dar că acest lucru nu înseamnă că sunt de acord cu sancțiunile primite.

În plus, reprezentanții pensiunii Atra spun că țeava despre care autoritățile susțin că duce din bazinul de colectare a apelor menajere și fecaloide în lacul de acumulare Paltinu este doar o țeavă „de aerisire care nu duce în lac, se oprește la marginea proprietății”.

În ceea ce privește afirmațiile reprezentanților Gărzii de Mediu, care au spus că pensiunea nu a putut face dovada că în ultimii doi ani au făcut vidanjare deși au contract cu o firmă de specialitate, reprezentanții pensiunii au afirmat că echipamentul pe care îl dețin se vidanjează „între 1 și 3 ani” și că producătorul echipamentului a recomandat vidanjarea în vara anului viitor.

„Nu am deversat în lac și de aceea nu am considerat necesară întocmirea buletinelor de analiză a apei epurate. Echipamentul instalat se vidanjează între 1 și 3 ani. La verificarea tehnică a reprezentanților producătorului, conform programului de service, s-a recomandat vidanjarea în vara 2014”, este punctul de vedere al reprezentanților pensiunii.

În urmă cu o săptămână, Garda de Mediu Prahova a amendat cu 100.000 lei, iar Poliția Prahova a aplicat o sancțiune contravențională de 60.000 de lei reprezentanților pensiunii de cinci margarete Atra din județul Prahova, după ce autoritățile au constatat că pensiunea deversa ape uzate fecaloide și menajere în lacul de acumulare Paltinu.

Pensiunea Atra a primit anul acesta titlul de „Pensiunea anului” la Gala premiilor de excelență în turism. Proiectul Atra Doftana, un resort exclusivist, a început în 2009 și a fost finalizat în 2011. Atra Doftana este prima unitate turistică inaugurată de compania Top Resorts, specializată în dezvoltarea de proiecte turistice integrate în natură, care a investit aproximativ un milion de euro, din care o cotă de aproximativ 20%, finanțată prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Pensiunea este o construcție nouă, realizată după planuri avangardiste. Motto-ul postat pe site-ul unității turistice este „Design avangardist într-un cadru natural nepoluat”.

Citește și