Prima pagină » Știri » Primăria Capitalei vrea să facă inventarul arborilor uscați din București

Primăria Capitalei vrea să facă inventarul arborilor uscați din București

Primăria Capitalei  vrea să facă inventarul arborilor uscați din București
Municipalitatea vrea să facă inventarul arborilor uscați din Capitală - proiect CGMBAdministratorii domeniului public din București trebuie să inventarieze în 30 de zile arborii și golurile din plantațiile de aliniament, trunchiurile fără coroană și plopii aflați în declin biologic, potrivit unui proiect ce va fi discutat joi de consilierii municipali.

Municipalitatea vrea să facă inventarul arborilor uscați din Capitală – proiect CGMBAdministratorii domeniului public din București trebuie să inventarieze în 30 de zile arborii și golurile din plantațiile de aliniament, trunchiurile fără coroană și plopii aflați în declin biologic, potrivit unui proiect ce va fi discutat joi de consilierii municipali.

Potrivit proiectului de hotărâre, care urmează să fie discutat în ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), administratorii legali ai domeniului public trebuie să inventarieze golurile din plantațiile de aliniament, arborii uscați, trunchiurile fără coroană și arborii din genul Populus (plop) aflați în condiții extreme de declin biologic, în termen de 30 de zile, în perioada de vegetație a arborilor.

Dacă proiectul va fi aprobat, inventarierea va trebui să fie însoțită de fotografia fiecărui exemplar și urmează să fie făcută de inspectorii de specialitate ai administrațiilor publice locale, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) și cei ai Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

De asemenea, în momentul în care administratorii legali ai domeniului public întocmesc planul de defrișare și scoatere a rădăcinilor trebuie să aibă întocmit și planul de plantare prin care să înlocuiască arborii avizați pentru defrișare.

„Ținând cont de condițiile de mediu în schimbare din municipiul București, de intensificarea traficului și de structura actuală a plantațiilor din București, propunem plantarea pentru compensarea arborilor uscați 100 la sută și în declin biologic avizați pentru defrișare, a speciilor de arbori din genul Fraxinus, Prunus, rezistente la condițiile de microclimat specific urban (…) și a speciilor autohtone în raport de 2/1 „, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Acțiunile de defrișare, scoatere a rădăcinilor, pregătirea terenului pentru plantat, precum și plantarea propriu-zisă a arborilor trebuie să fie făcute în maxim un an de la data inventarierii.