Mediafax Group intră în acționariatul 2Parale

Publicat: 27/09/2013, 11:23
Actualizat: 29/07/2014, 19:32

Mediafax Group anunță preluarea unui procent minoritar din acțiunile 2Parale, prima și cea mai mare rețea de afiliere din România, se arată într-un comunicat dat publictății vineri.

Potrivit comunicatului, tranzacția ar urma să se încheie până la finele acestui an, urmând ca Mediafax Group să preia procentele deținute de Ștefan Iordache. Tranzacția va fi asistată de casa de avocatură Biriș Goran, lider de piață în domeniul asistenței juridice în tranzacțiile IT.

La runda de investiții participă și Sergiu Neguț (partener Wanted Transformation, ex-Deputy CEO&Board member Regina Maria), care va deveni acționar minoritar și membru al board-ului. Dorin Boerescu va rămâne în continuare CEO și cel mai important acționar.

„Ecommerce-ul este o direcție strategică pentru Mediafax Group, este o componentă importantă a strategiei noastre de transformare dintr-o companie de media clasică într-una adaptată timpurilor actuale. Succesul 2Parale în acoperirea pieței, eforturile lor în educarea partenerilor, atât magazine, cât și afiliați, precum și echipa de management ne-au convins să ne alăturăm și să punem umărul la creșterea acestui business, a declarat Orlando Nicoară, director general Mediafax Group.

„Parteneriatul cu Mediafax este o etapă naturală în evoluția 2Parale, dată fiind poziția ambelor companii pe piețele pe care activează. Vom intensifica alături de ei eforturile de educare a pieței și de creștere a portofoliului, consolidându-ne poziția pe piața de performance marketing, atât în afiliere, cât și în pay-per-click. Alături de asocierea strategică cu Mediafax purtam discuții avansate și pentru atragerea de capital de creștere – oportunitățile sunt foarte mari și vrem să profităm de momentul foarte bun în care ne aflăm”, a explicat Dorin Boerescu.

„Am intrat în acționariatul 2Parale încrezător în potențialul de dezvoltare al rețelei. Mă bucur să văd că acest potențial a dat roade și că 2Parale și-a consolidat statutul de lider al pieței de marketing afiliat. Sunt convins că și pe viitor evoluția rețelei va fi una cel puțin la fel de bună”, a declarat Ștefan Iordache, COO Leo Burnett Group.

Prin acest parteneriat, 2Parale devine singura rețea de afiliere folosită în portofoliul de site-uri al Mediafax Group, care atinge zilnic peste 1,5 milioane de vizitatori duplicați și mai bine de 6 milioane de vizitatori unici/lună.

2Parale este prima și cea mai mare rețea de afiliere din România și Bulgaria, iar Divizia de PPC (fondată și condusă de Cristian Ignat – unul dintre cei mai cunoscuți specialiști și traineri români Google AdWords) este agenție Platinum Google Engage. 2Parale e singura rețea de marketing afiliat membră a IAB România. Portofoliul 2Parale include peste 275 de campanii (printre care se numără Elefant, OTP Bank, Provident, evoMAG, Fashion Days, RCA-ieftin.ro, F64, Miniprix și TinaR) și mai bine de 26.000 de afiliați, care au livrat 83 de milioane de click-uri și au generat advertiserilor vânzări de peste 62,6 de milioane de lei (fără TVA). Conversiile generate prin 2Parale sunt publicate și pot fi accesate în timp real.

Având experiența de peste 20 de ani a Agenției de presă Mediafax și unele dintre cele mai puternice echipe editoriale, Mediafax Group are ca expertiză producția de conținut editorial valoros și dezvoltarea de platforme optime pentru distribuția sa. Rezultat al sinergiei operațiunilor de print și online, Mediafax Group produce cel mai diversificat conținut media de pe piața românească, atragând o audiență de milioane de cititori lunar. Portofoliul Mediafax Group include 26 de branduri (printre care se numără Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Pro Sport, The One, Ce se întâmplă, doctore?, Glamour, gandul.info, Pro Motor, Playboy, GQ), dintre care 9 lideri de piață, reprezentând produse editoriale print sau online ce furnizează cel mai diversificat conținut de pe piața media din România. Este publisherul cu cele mai mari venituri din publicitate în print și online (sursa: BRAT, ianuarie – decembrie 2012).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...