Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat, vineri, la Mărășești,cum comentează faptul că președintele PNL a spus că cine încearcă să controleze Justiția îi este adversar, social-democratul răspunzând că observă că senatorul liberal vorbește în numele justiției, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dragnea a participat, împreună cu premierul Victor Ponta, la inaugurarea Mausoleului Mărășești.
Liderul social-democrat a fost întrebat cum comentează faptul că Antonescu a spus că premierul Victor Ponta trebuie să știe că oricine încearcă să intimideze, influențeze sau să controleze justiția va avea în președintele PNL un adversar hotărât, așa cum a avut președintele Traian Băsescu.
„Păi deocamdată văd că domnul Crin Antonescu vorbește în numele Justiției și eu am un singur comentariu acum: că între cei 7,4 milioane de români care au spus «DA» la Referendum, inclusiv în beneficiul domnului Antonescu, și cei care îi hăituiau și îi alergau pe ulițe, eu îi aleg pe oameni”, a răspuns Dragnea.
Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta trebuie să știe că oricine încearcă să intimideze, influențeze sau să controleze justiția va avea în președintele PNL un adversar hotărât, așa cum a avut președintele Traian Băsescu.
„Nu mă leagă nimic din trecut și nu am planuri de viitor cu Traian Băsescu. Am încă planuri de viitor și planuri majore cu Victor Ponta. Am, în orice caz, împreună cu Victor Ponta obligații și responsabilități majore în prezent, azi, ca și mâine. Victor Ponta trebuie să știe că oricine, nu doar Traian Băsescu, oricine încearcă să intimideze, să influențeze, sau să controleze, procurori sau instanțe în România, va avea în mine un adversar la fel de hotărât, la fel de determinat, precum l-a avut Traian Băsescu în toți acești ani”, a susținut Antonescu.
Liderul PNL a menționat că premierul Victor Ponta știe acest lucru despre poziția sa în privința justiției din momentul înființării USL și momentul campaniei electorale.
Antonescu a declarat că Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce „este inacceptabil”, el arătând că premierul, prin atribuțiile constituționale, nu poate să dea explicații sau mesaje în numele procurorului general și adăugând că păstrează speranța că „a fost doar o greșeală”.