Ei au fost stropiți, dar nu pe față, cu apă contaminată în timp ce au dislocat accidental canalizarea unui sistem de desalinizare, a precizat Tokyo Electric Power (TEPCO).
Canalizarea a fost repusă rapid în funcțiune și scurgerea a fost oprită în mai puțin de o oră, a afirmat o purtătoare de cuvânt a companiei, potrivit căreia „este puțin probabil ca ei să fi înghițit apă”.
Acest incident este ultimul dintr-o lungă serie de probleme privind scurgerile de apă radioactivă la instalația devastată în martie 2011 de un tsunami gigantic, dintre care o parte s-au deversat în Oceanul Pacific vecin.
O pompă a sistemului de răcire a unui reactor al acestei centrale, Fukushima Daiichi (220 de kilometri nord-est de Tokyo), a fost oprită temporar luni din cauza unei erori de manipulare electrică.
În august, o scurgere de 300 de metri cubi de apă puternic radioactivă s-a produs deja la un rezervor cu capacitatea de 1.000 de metri cubi prost asamblat. Incidentul, calificat drept „grav”, a degenerat într-o criză, obligând TEPCO să aloce sisteme suplimentare pentru controlarea celor aproximativ 300 de cisterne de același tip.
Centrala avariată Fukushima Daiichi abundă de apă radioactivă, stocată parțial în 1.000 de rezervoare de diverse tipuri sau care s-a acumulat în subsolul complexului.
De peste doi ani, TEPCO se luptă cu acest lichid a cărui cantitate crește de la zi la zi și se confruntă cu numeroase critici.
O misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) este așteptată în Japonia la 14 octombrie, pentru o săptămână de inspecții și lucrări de asanare în jurul complexului.