În acest moment, se lucrează la o rețea subacvatică de senzori care va transmite date despre curenții marini sau compoziția apei din anumite zone direct pe laptopuri, smartphone-uri și tablete, prin intermediul internetului, a declarat Tommaso Melodia, directorul Wireless Networks and Embedded Systems Lab din cadrul University of Buffalo, citat de Voice of Russia.
Astfel, va lua naștere, după cum spune cercetătorul, „internetul de sub apă”. Datele colectate de senzori vor fi disponibile, prin intermediul unor aplicații dedicate, atât oamenilor de știință, cât și utilizatorilor de dispozitive mobile.
Mai mult, Melodia spune că internetul „subacvatic” va ajuta și autoritățile, un exemplu fiind combaterea traficului de droguri, care de multe ori se face cu ajutorul unor submarine improvizate. „Poți crea rețele de dispozitive care să detecteze acest tip de activitate”, a spus el.
Tehnologia folosită în acest proiect nu este ceva ieșit din comun. În acest moment, legăturile de internet între continente sunt realizate prin cabluri subacvatice.