Prima pagină » Știri » Condescu: DNA a dat NUP în dosarul privind un contract de cesiune de 1,7 mil. lei de la fosta SNLO

Condescu: DNA a dat NUP în dosarul privind un contract de cesiune de 1,7 mil. lei de la fosta SNLO

Condescu: DNA a dat NUP în dosarul privind un contract de cesiune de 1,7 mil. lei de la fosta SNLO
Președintele Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, marți, că DNA a dat neînceperea urmăririi penale în cazul său, în dosarul ce a vizat un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, în 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinați tichetelor de masă ale minerilor.

Președintele Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, marți, că DNA a dat neînceperea urmăririi penale în cazul său, în dosarul ce a vizat un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, în 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinați tichetelor de masă ale minerilor.

Președintele Consiliului de Administrație de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a primit o informare oficială de la DNA, în care se menționează că procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său și a altor doi foști directori de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, învinuiți în dosar.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus și scoaterea de sub urmărirea penală a celor trei.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan și fostul director economic Daniel Olaru erau acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Condescu era considerat complice al celor doi în derularea unui contract de cesiune de creanțe încheiat între SNLO, Pandurii Târgu Jiu și Edenred SRL, o firmă care livra tichete de masă minerilor din sindicatele conduse de Marin Condescu. Marin Condescu a fost audiat în acest dosar, în luna iulie, după ce polițiști și comisari de la Garda Financiară au făcut percheziții la sediului clubului de fotbal.

„Lucrurile stau așa cum am spus dintotdeauna, că la Pandurii toate contractele s-au derulat cu respectarea legislației. Am spus mereu că nu sunt probleme, ci doar rele intenții din partea unora. Este o veste nemaipomenită pe care o primim acum, înaintea meciului dificil pe care îl avem cu Fiorentina în Europa League, unde sperăm să îi facem fericiți pe fanii noștri”, a afirmat Condescu.

Conform acestuia, rezoluția dispusă de procurorii DNA vizează doar o parte din plângerile depuse împotriva sa de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

„Am înțeles de la avocatul meu că mai sunt și alte fapte cercetate, dar pentru care DNA nu are competență și, ca urmare, au declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Eu am convingerea că și acolo se va dovedi că nu există nicio problemă de legalitate și cei care au invocat aceste ilegalități cred că vor trebui să dea niște explicații pentru tot iureșul creat în jurul echipei”, a mai spus Condescu.

În luna iunie, conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că a depus trei plângeri la Poliția Gorj împotriva lui Condescu, una dintre ele vizând modul în care fosta SNLO, parte a CE Oltenia, a încheiat un contract de cesiune cu firma Edenred pentru ca aproximativ 1,7 milioane lei să ajungă la Pandurii Târgu Jiu, bani destinați tichetelor de masă ale minerilor.

Directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, declara la acea vreme că reprezentanți ai firmei Edenred i-au reclamat faptul că nu și-ar fi primit toți banii de la Pandurii și că i se solicita lui să plătească din partea CEO restanțele înregistrate de echipa de fotbal.

Ulterior, Marin Condescu a prezentat documente din care reieșea că firma menționată nu avea nicio obiecție față de modul în care s-a derulat contractul de cesiune de creanțe, Clubul Pandurii achitându-și toate datoriile pe care le avea prin derularea contractului respectiv.

În 7 octombrie, polițiștii au făcut din nou percheziții la Clubul Pandurii și la locuința din Târgu Jiu a lui Marin Condescu, în baza unor noi plângeri depuse de conducerea CE Oltenia împotriva acestuia, președintele CA de la Pandurii declarând că nu există probleme de legalitate în folosirea fondurilor de la echipa de fotbal.

Ancheta vizează modul în care Condescu ar fi luat un credit bancar de 500.000 de euro, ar fi dat banii clubului, iar ulterior i-ar fi recuperat fără să evidențieze aceste operațiuni în contabilitate, acesta fiind acuzat de spălare de bani, fals și uz de fals. Ulterior, Condescu a declarat că, în total, a făcut credite, în ultimii ani, în valoare de 1,9 milioane euro pentru a ajuta echipa în momente financiare dificile, creditele fiind obținute prin gajarea la bancă a proprietăților sale, precum și ale unor sponsori care finanțează clubul.

Citește și