Prima pagină » Știri » Primarul Boc, la curățenie într-un parc, unde a măturat, a vopsit și a spălat un carusel

Primarul Boc, la curățenie într-un parc, unde a măturat, a vopsit și a spălat un carusel

Primarul Emil Boc a participat, miercuri, la o acțiune de ecologizare a unui parc din Cluj-Napoca, unde a măturat frunze uscate, a vopsit un foișor și a curățat un aparat de joacă pentru copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Emil Boc a participat, miercuri, la o acțiune de ecologizare a unui parc din Cluj-Napoca, unde a măturat frunze uscate, a vopsit un foișor și a curățat un aparat de joacă pentru copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc s-a echipat cu mănuși și a mers în Parcul Detunata din Cluj-Napoca, la o acțiune de ecologizare desfășurată prin programul „Educație Kaizen pentru România”, la care au participat peste o sută de persoane – angajați de la firme private sau reprezentanți ai unor asociații.

Primarul a început prin a curăța cu un burete și soluție specială un aparat de joacă pentru copii, după care a trecut la răzuirea cu un șpaclu a vopselei de pe un scaun de lemn din parc și a continuat vopsind în verde un foișor și măturând frunzele uscate.

„Cu ocazia sărbătorilor am și eu mai mult acasă de lucru, dar nu am mai vopsit de vreo zece ani, când am vopsit ușile de la apartament. Ideea este că trebuie să fie curățenia un mod de viață, fiecare trebuie să învețe că nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, primar sau simplu cetățean, pentru a face curățenie. Nu îți cad galoanele dacă faci curățenie, acesta este mesajul și esența filosofiei japoneze Kaizen. Curățenia te ajută să îți ordonezi mai bine viața, este și un mijloc de relaxare, fiecare poate pune mâna pe mătură sau pe făraș”, a spus Boc.

El a recunoscut că, acasă, soția sa face mai mult curățenie, dar nici el nu se dă în lături să măture, să ducă gunoiul, să spele vasele când este cazul.

Julien Bratu, reprezentant al Kaizen Institute România, a spus, la rândul său, că acțiunea de ecologizare are ca scop „îmbunătățirea spiritului civic”.

„Acțiunea face parte din proiectul «Strălucire japoneză pentru orașele României», parte a programului «Educație Kaizen pentru România», și prevede îmbunătățirea spiritului civic și dezvoltarea cooperării dintre autorități publice, cetățeni, oameni de afaceri, care fac curățenie împreună. Conform spiritului japonez Kaizen, cuvânt care înseamnă îmbunătățire continuă în limba japoneză, fiecare pune umăr de la umăr ca să fie mai bine pentru toți. Se dezvoltă plăcerea de a lucra împreună. Colegii din Japonia lucrează cu mii de oameni, prim-ministrul din Taiwan sau primarul din Kyoto conduc astfel de acțiuni de ecologizare”, a spus Bratu.

Potrivit acestuia, modelul de curățenie dezvoltat de Kaizen Institute poate fi extins de Primăria Cluj-Napoca și pentru alte parcuri.

Kaizen Institute este o organizație globală care operează în Europa, Africa, Asia-Pacific și America și care a fost înființată de japonezul Masaaki Imai în anul 1985, oferind oamenilor, companiilor și societății civile o abordare holistică a îmbunătățirii performanței.