Prima pagină » Magazin » STUDIU. Riscurile la care se expun cei care mănâncă multe dulciuri

STUDIU. Riscurile la care se expun cei care mănâncă multe dulciuri

STUDIU. Riscurile la care se expun cei care mănâncă multe dulciuri
Vești proaste pentru iubitorii de dulciuri: devin uituci

Vești proaste pentru amatorii de dulciuri: devin uituci. Asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Spitalul Universitar Charite, din Berlin, în urma unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Neurology.

Experții spun că persoanele care obișnuiesc să mănânce dulciuri au un nivel crescut de zahăr în sânge, ceea ce duce la apariția problemelor de memorie, notează Daily Mail.  

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au monitorizat un grup de 141 de persoane trecute de vârsta de 63 de ani, care nu sufereau de diabet și nici nu erau predispuse la această boală.

Voluntarii au fost rugați să completeze un chestionar care conținea întrebări legate de obiceiurile culinare și au fost supuși și unor analize. Astfel, s-a constatat că persoanele care aveau un nivel ridicat de zahăr în sânge nu erau în stare să repete o listă de 15 cuvinte la 30 de minute după ce le-au auzit. Aceste persoane au declarat că obișnuiesc să mănânce dulciuri în mod regulat.

În plus, persoanele participante au fost supuse la un test prin care li s-a scanat creierul pentru a se vedea activitatea cerebrală. În urma acestui studiu s-a constatat că dulciurile mâncate zilnic duc la apariția problemelor de memorie.   

„Este cunoscut faptul că persoanele care suferă de diabet tip 2 prezintă un risc crescut de a dezvolta Alzheimer odată cu înaintarea în vârstă. Rezultatele acestui studiu sunt surprinzătoare. Ele demonstrează că persoanele care au un nivel ridicat de zahăr în sânge sunt expuse riscului de a avea probleme cu memoria, deși nu suferă de diabet”, a declarat dr. Clare Walton, purtătorul de cuvânt al Societății britanice de Alzheimer.