Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat vineri la Parchetul ICCJ, pentru a i se aduce la cunoștință că este învinuit într-un dosar de fals și uz de fals în legătură cu deconturi privind sume de bani de la UE, acesta declarând că a fost convocat ca învinuit, fără să i se spună de ce.
Corneliu Vadim Tudor a spus, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, că „este ridicol” și că nu știe despre ce faptă este vorba în acest nou caz.
„Să le fie rușine celor din Parchetul General lor și nevestelor la toți, cum spune un interpret… Mă convoacă pe mine drept învinuit fără să spună de ce. Ce falsuri? Ăla e un derbedeu, nenorocitul ăla de șofer a fost condamnat la pușcărie exact pentru ce mă acuză pe mine, fals și uz de fals. Ăsta, traficant de minori, implicat în faimosul dosar Balerina la italieni, numai justiția română îl face scăpat, și de ce? Pentru că e ciripitor DIICOT și doi și un sfert… Până unde poate merge colaborarea cu astfel de putregaiuri umane? I-am dat un mesaj lui Cazanciuc acum o lună și i-am spus «Băi, Robert, nu ți-e bă rușine? Cât îl mai protejezi pe gunoiul ăsta care a nenorocit fetițe de 12-13 ani»”, a spus Corneliu Vadim Tudor.
Acesta a precizat că nu înțelege ce este cu acest nou caz și a arătat că ar putea să i se tragă de la faptul că nu l-ar fi trecut pe Eugen Mihăescu pe listele pentru un loc în Parlamentul European.
„Aud de la avocat că ar fi vorba de un fost senator al meu, Eugen Mihăescu, supărat pe mine că nu l-am făcut europarlamentar. Păi ăsta a dispărut de vreo trei ani jumate din partid, iar după spune că nu l-am pus în primele trei locuri. A dispărut, trei ani n-a plătit la partid, l-am dat afară. Nu puteam să-l pun europarlamentar. Avea 75 de ani atunci, acum are, normal, mai mult, nu puteam să merg cu Institutul de Geriatrie Ana Aslan în inima Parlamentului European”, a mai spus Vadim.
El a adăugat că decizia de joi a Tribunalului București în dosarul privind excluderea sa de la șefia PRM reprezintă „un triumf așteptat” arătând că „șleahta asta de fomiști a lui Funar” este cea care „a venit cu multe falsuri”.
„Este ca și cum fiecare din noi aduce în casă un milog, îi dă de mâncare, îl omenește și după un număr de zile sau săptămâni milogul vrea să-l dea afară pe om din propria casă. Asta a vrut să facă nemericul ăsta de Funar cu PRM, dar i s-a înfundat”, a mai spus Vadim Tudor.
Corneliu Vadim Tudor a fost repus în funcția de președinte al Partidului România Mare (PRM), printr-o decizie de joi a Tribunalul București care nu este însă definitivă, după ce în 27 iulie, la un congres organizat în Alba-Iulia, s-a decis excluderea sa din formațiunea politică.
Decizia luată de judecătorii Tribunalului București poate fi atacată cu apel.
La 27 iulie, în cadrul Congresului PRM organizat la Alba-Iulia, s-a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, prin vot deschis, înregistrându-se doar patru voturi „împotrivă” și trei abțineri, din totatul celor aproximativ 700 de delegați prezenți.
Tot atunci, Gheorghe Funar a fost ales în funcția de președinte al PRM, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate.