Ponta: Sunt convins că Popescu Piedone va discuta cu PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL

Ponta: Sunt convins că Popescu Piedone va discuta cu PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL
Publicat: 02/12/2013, 15:45
Actualizat: 17/03/2017, 11:11

Premierul Victor Ponta și-a exprimat, luni, convingerea că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va discuta cu reprezentanții PNL despre situația din Consiliul local, astfel încât să nu se mai alieze cu PDL, iar PNL să îl sprijine.

„Am fost informat despe situația de la Sectorul 4, unde domnul Bănicioiu e președintele organizației. Poziția PSD, PC, UNPR e foarte clară: primarul Sectorului 4, domnul Cristian Popescu Piedone, a fost candidatul nostru, este primarul nostru, este cel mai bun primar al Sectorului 4, oamenii l-au votat și îl susținem în totalitate în toate proiectele”, a spus Ponta.

El a precizat că nu a discutat cu PNL despre situația de la Sectorul 4, dar și-a manifestat convingerea că o va face Piedone.

„Nu (am discutat cu colegii de la PNL – n.r.) Cred, sunt convins că domnul primar va discuta și cu colegii de la PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL și să sprijine primarul și cetățenii Sectorului 4”, a spus Ponta.

El a menționat că la fel se va întâmpla și la Botoșani, unde există o alianță între PNL și PDL.

„La fel cred că se va întâmpla și la Botoșani. Acolo e o alianță PNL-PDL care, evident, nu e doar împotriva PSD, ci e împotriva a ceea ce au votat oamenii la Botoșani și sunt convins că o rezolvăm”, a mai spus Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că a discutat recent cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, iar acesta nu i-a semnalat vreo disfuncție la nivelul Consiliului Local, menționând însă că în momentul în care au existat probleme s-au rezolvat.

Antonescu a fost întrebat cum vede anunțul primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a anunțat că la nivelul consiliului local colaborarea din USL a fost întreruptă.

„Am avut o discuție cu domnul primar Cristian Popescu Piedone, un primar pe care eu îl apreciez foarte mult, este cel mai puternic primar din București, în sensul nu doar electoral, este un primar care duce oamenii după el și chiar în alegeri politice care nu au de-a face cu primăria s-a văzut că este tractorul electoral cel mai puternic. Am discutat niște chestiuni la momentul respectiv legate de comunicarea și colaborarea cu consilierii liberali, dar asta e o poveste de câteva luni, problemele se rezolvaseră… Cu domnul primar eu am discutat ca să vă spun drept telefonic, acum recent după Consiliul Național al PC, și nu mi-a semnalat vreo nouă disfuncție acolo”, a afirmat președintele PNL, într-o conferință susținută la Bacău.

Și liderul grupului PNL din Consiliul Local – Sector 4 susține, într-un comunicat, că liberalii îl consideră în continuare coleg de alianță pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a anunțat că nu mai reprezintă USL.

„Referitor la declarațiile domnului Primar Cristian Popescu Piedone cu privire la lipsa de susținere din partea Uniunii Social Liberale, în cadrul Consiliului Local Sector 4, Partidul Național Liberal- filiala teritorială Sector 4 face următoarele precizări: a existat un singur proiect important asupra căruia consilierii grupului PNL au avut rezerve datorate unor vicii procedurale și legale survenite în promovarea acestuia. Proiectul în cauză este «proiect de hotârare privind aprobarea regulamentului de delegare a gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public și privat pentru activitațile de amenajare, întreținere și înfrumusețare a zonelor verzi, a parcurilor și gradinilor publice, a locurilor de joacă pentru copii din Sectorul 4, precum și a caietului de sarcini și a contractului de delegare a gestiuni»”, se arată în comunicatul semnat de Mircea Muntean, liderul grupului PNL din Consiliul Local Sector 4.

Semnatarul precizează că liberalii, așa cum au promis în campania electorală premergătoare alegerilor locale din anul 2012, au acționat și vor acționa cu bună credință și nu se vor opune niciunui proiect inițiat în interesul cetățenilor Sectorului 4 și îl consideră pe Cristian Popescu Piedone, în continuare, coleg de alianță.

„Grupul consilierilor PNL Sector 4 rămâne un partener stabil de dialog în interiorul Uniunii Social Liberale- sector 4. Consilierii Locali ai Partidului Național Liberal vor susține, ca și până acum, toate proiectele inițiate în interesul cetățenilor Sectorului 4 și supuse consultărilor prealabile în interiorul alianței Uniunii Social Liberale Sector 4”, se mai arată ân comunicat.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anunțat că nu va mai reprezenta Uniunea Social Liberală și că denunță protocolul încheiat cu aceasta, spunând că îi așteaptă, săptămâna viitoare, la discuții pe liderii politici care formează Consiliul Local, pentru a constitui o majoritate.

Cristian Popescu Piedone (PC) a spus, după ședința Consiliului Local al Sectorului 4, că majoritatea proiectelor supuse votului în CL în ultimele luni, ori nu au fost aprobate de consilierii liberali, ori aceștia s-au abținut de la vot, astfel că a decis ca, începând de joi, să nu mai reprezinte Uniunea Social Liberală (USL).

„Cine vrea să vină cu mine, să vină! Cine nu, nu! Începând de azi, nu mai pot garanta în numele întregului USL și denunț protocolul cu Uniunea Social Liberală la nivelul Sectorului 4. Aștept ca liderii politici care formează Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD și PDL) să vină la discuții săptămâna viitoare, pentru a forma împreună o majoritate în interesul cetățenilor Sectorului 4. Azi am constatat că o parte dintre cei pe care i-am girat în timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-și respectă cuvântul dat cetățenilor. Și nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar proiecte care asigură buna funcționalitate a aparatului propriu, dar și în interesul cetățeanului”, a spus Cristian Popescu-Piedone, citat într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia...
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Timur, autointitulat Sabia Islamului. Marele cuceritor turco-mongol
×