Suspiciuni că seringi cumpărate de SJU Ploiești au ajuns la vânzare în chioșcul din spital. Poliția face anchetă

Suspiciuni că seringi cumpărate de SJU Ploiești au ajuns la vânzare în chioșcul din spital. Poliția face anchetă
Publicat: 05/12/2013, 14:53
Actualizat: 03/07/2014, 19:26

Poliția Prahova face cercetări în privința unei firme care vinde materiale sanitare la poarta Spitalului Județean de Urgență Ploiești, după ce polițiștii au primit informații că magazinul vinde seringi și branule ale căror serii se regăsesc pe facturile materialelor sanitare cumpărate de spital.

Polițiștii din Prahova s-au autosesizat și au început cercetările față de o societate comercială cu răspundere limitată care are ca obiect de activitate comerț și care deține un chioșc la poarta Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești unde se vând atât obiecte de îmbrăcăminte, papuci sau cosmetice, cât și materiale sanitare precum branule și seringi .

Potrivit unor surse din Poliția Prahova, polițiștii au primit informații conform cărora în acest magazin ar fi fost scoase la vânzare branule și seringi ale căror serii apar trecute pe facturi de achiziții făcute de Spitalul Județean Ploiești.

Sursele citate au declarat corespondentului MEDIAFAX că până în prezent nu s-a deschis dosar de cercetare penală, ci doar se fac verificări, urmând a se stabili, în funcție de acestea, pașii legali care trebuie urmați. Acești pași ar fi, conform surselor citate, deschiderea unui dosar penal pe numele societății sau o amendă aplicată respectivei firme.

La rândul său, chirurgul Dan Oprea, care prin afirmațiile sale a determinat Ministerul Sănătății să deschidă o anchetă la SJU Ploiești, a spus că la nivelul spitalului circulă, „sub formă de zvon”, informații legate de faptul că materiale sanitare cumpărate pentru spital s-ar vinde la chioșcul din apropierea unității medicale.

„Sunt tot felul de bârfe. Se pare că mai nou a intervenit Poliția vizavi de vânzarea de materiale sanitare la chioșcul din fața spitalului. Oamenii vorbesc că seriile de pe seringi, branule, ar fi seriile care s-ar fi comandat și ar fi pe facturile din spital. Deci se pare că ar fi un mic trafic, nu știu dacă e adevărat sau nu. Se cercetează chestia asta”, a declarat medicul Dan Oprea, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Chirurgul a precizat că „de ani de zile” știe de la pacienți că magazinele din preajma spitalului sunt aprovizionate cu astfel de materiale sanitare pe care le vând bolnavilor și că a adus la cunoștința conducerii spitalului acest fapt.

„S-ar putea ca materialele astea achiziționate să fie revândute prin chioșcul din fața spitalului. Dar (comerțul cu materiale sanitare -n.r.) e o treabă veche, de ani de zile o știu. Eu am mai atras atenția conducătorilor spitalului despre traficul acesta, pentru că am auzit de la pacienți. Nu-mi închipuiam că de unde cumperi ziare și batiste poți să cumperi branule și mai știu eu ce”, a mai spus Dan Oprea.

Ministerul Sănătății a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploiești după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanțarea, lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare din spital, dar și neimplicarea autorităților care au ales să reabiliteze termic spitalul în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a fost desemnat să conducă ancheta de la Ploiești, a propus, marți, Consiliului Județean Prahova suspendarea din funcție a managerului Adrian Strâmbeanu pe perioada anchetei.

După ce inițial conducerea CJ Prahova a anunțat că Strâmbeanu a fost suspendat, miercuri reprezentanții acestei instituții au revenit și au afirmat că managerul nu poate fi suspendat, întrucât contractul său de management încheiat cu președintele CJ Prahova Mircea Cosma nu prevede o clauză de suspendare.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a făcut, joi, un „apel public” către CJ Prahova să îl suspende din funcție pe managerul SJU Ploiești.

Până la ora transmiterii acestei știri, nicio persoană din conducerea CJ Prahova nu a putut fi contactată.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
A avut un ciob de sticlă înfipt în ficat, timp de nouă ani. Cum a...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Experiența paranormală prin care a trecut Lidia Buble! Artistei nu i-a venit să creadă ce...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cromozomi antici de mamut lânos, descoperiți în piele veche de 52.000 de ani