Doi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare București (ITRSV) București și administratorul unei firme au fost reținuți, fiind acuzați de luare și, respectiv, dare de mită.
Cătălin Brânzea și Dacian Popa, inspectori în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare București, sunt cercetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită și favorizarea infractorului, iar Brânzea și pentru permiterea accesului la informații care nu sunt destinate publicității.
În același dosar sunt cercetați Călin Gheorghe, ofițer la Inspectoratul de Poliție al Județului Călărași, pentru luare de mită, și Angelo Claudiu Lazăr, administrator al unei societăți comerciale, pentru dare de mită și evaziune fiscală, arată vineri DNA, într-un comunicat de presă.
Potrivit anchetatorilor, în 3 decembrie, inspectorul Cătălin Brânzea l-a anunțat pe Angelo Claudiu Lazăr că în ziua următoare va fi făcut un control la firma acestuia.
În 4 decembrie, inspectorii Cătălin Brînzea și Dacian Popa au primit de la Lazăr 500 lei și câte un curcan, „pentru a nu își îndeplini activitățile de serviciu cu prilejul controlul efectuat la societatea acestuia”, susțin procurorii DNA.
„Ca urmare a înțelegerii frauduloase cu cei doi inspectori, Lazăr Angelo Claudiu a sustras de la efectuarea controlului cantitatea de circa 110 m.c. material lemnos. La data de 4 decembrie 2013, autoutilitara cu care se sustrăgea controlului materialului lemnos a fost interceptată în trafic, pe raza localității Călărași, de ofițerul de poliție Călin Gheorghe din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Călărași. Pentru a nu efectua verificări cu privire la legalitatea transportului, ofițerul de poliție a primit drept mită material lemnos”, se mai arată în comunicatul citat.
Procurorii i-au reținut pe Cătălin Brânzea, Dacian Popa și Angelo Claudiu Popa, urmând să ceară vineri Curții de Apel București arestarea preventivă a acestora, pe o perioadă de 29 de zile.